ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Uređenje Gačanskog parka hrvatske memorije polagano ide svomu kraju
g1
Je vruće „kaj u paklu“, je prašnjavo, ali radovi na dovršenju Gačanskog parka hrvatske memorije uz crkvu Presvetog Trojstva teku svomu kraju.

Oko naše kamere ulovilo je „zemljane radove“, bolje rečeno onaj dio uređenja parka koji treba ostati travnat, naravno s infrastrukturom koja tamo treba biti. Uklonjen je humus sa staza, od kojih jedna od Promenade vodi na vrata župnog stana, a druga je siječe praveći veliki križ i vodi otprilike od smjera malih crkvenih vrata prema gradskom parku. Već je pješčani tampon na staze navezen, iskopane su grabe za postavljanje malenih parkovnih rubnjaka, dakle preostaje valjanje podloge i postavljanje asfalta.

Također je izbetoniran temelj za postavljanje metalna križa izrađena od topovskih (tenkovskih) čahura još tijekom Domovinskog rata, onaj odranije, izbetoniran je plato za vanjski oltar te temelj za vanjski ambon. Iskopano je i nešto rupa za temelje 32 skulpture koje se trebaju situirati u ovom parkiću, preostaje ukloniti neka stara (prevršena) stabla, počupati korijenje te u konačnici ugladiti i poravnati zemljanu površinu te zasijati travu.

Bilo kako bilo, već se lagano nazire konačni oblik Gačanskog parka hrvatske memorije, koji će dogotovljen svakako dočekati 30. kolovoza televizijski prijenos mise iz otočke crkve.

M. Kranjčević
( preuzeto s www.GlasGacke.hr )
Brojač posjete:
2574816
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016