ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi
misa vani
Otočac, 23.kolovoza 2015. – XXI nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Sutra je sv. Bartol apostol i Bl. Miroslav Bulešić. u utorak je Sv. Ljudevit kralj i sv. Grgur, u srijedu je Aleksandar i Branimir, u četvrtak je Sv. Monika, u petak Sv. Augustin. Sv. Augustin je jedan od najistaknutijih ljudi Crkve, vješt filozof, bistar i prosvijetljen teolog, žustar polemičar…te nadasve veliki svetac. No,njegov život nije oduvijek bio tako čist i prav. Naprotiv! Zrelost je dočekao gonjen nemirom, koji ga je naveo na ponašanja i izbore što ih je oplakivao i kojih se odrekao, nakon što je na svome putu susreo Boga i mir, kojega tj susret redovito donosi. Čuvene su njegove riječi: „Nemirno je srce naše, dok se ne smiri u Tebi (Bože)“.

U subotu je Glavosjek (mučeništvo) Sv. Ivana Krstitelja. To je ujedno dan kada se po dogovoru naših biskupa (zadnje subote u kolovozu ) proslavlja Dan hrvatskih mučenika na Udbini. Ta proslava se organizira na nacionalnoj razini. Tako na Udbinu dolaze hodočasnici iz raznih krajeva naše Domovine i Bosne i Hercegovine.

Mi u Otočcu organiziramo autobus(e) koji će polaziti taj dan ispred župne crkve u 7,30. Cijena povratne karte je 50 kn. Oni koji kane poći s autobusom neka se prijave u Župnom uredu ili u sakristiji poslije sv. Misa.

U nedjelju, 30. ov. mj. u 11 sati je TV – prijenos Sv. Mise iz naže župne crkve u Otočcu. Prva će misa biti u 8 a ne u 9 sati, kako je to redovito. I zatim će sv. Misa biti samo u 11 neće biti mise navečer. Ta promjena vrijedi samo za ovu nedjelju i to poradi HTV prijenosa Sv. Mise iz naše Crkve. Naime, prije 10 sati tehničari za prijenosa sv. Mise moraju postavljati razna tehnička pomagala te moraju u tom vidu imati slobodan prostor crkve.

Preporučamo svima koji inače idete na misu u 9 ili 11¸da ovaj put dođete u 11 sati. Pozivamo sve: Djecu i mlade, kao i sve odrasle i starije da se ove nedjelje posebno okupe na sv. Misi u 11 sati. A oni koji su sudionici posebnim zaduženjima,(pjevači, čitači, ministranti i drugi) dođu u crkvu već u 10,15. Pozivamo sve naše vjeroučenike a posebno pripravnike za prvu pričest i pripravnike za krizmu, a to su II. i III. razredi te za krizmu VII. I VIII. Njihova imena donosimo i našoj WEB-stranici.

Za ovu nedjelju prvenstveno naglašavamo ove razrede a druge nedjelje prve u rujnu pred početak škole pozivamo sve vjeroučenike na mise u 9 i 11 na početku kojih ćemo kao župna zajednica zazvati Duha Svetoga – to su mise „Zaziva duha Svetoga.

T i s a k:
Ovaj tjedan nemamo novi broj „Glasa Koncila“ jer prošli broj za Veliku Gospu imali smo dvobroj (33 – 34) . Sljedeći novi broj imat ćemo druge nedjelje (30. kolovoza o. g.)


Brojač posjete:
31570
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016