ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi
de1
Ponedjeljak, 14. ov. mj. je blagdan Uzvišenja Sv. Križa. To je zaštitnik župe Sv. Križa u Prozoru. Tamo su mise u 11 i 17 sati. U Župnoj crkvi u Otočcu sv. Misa je u 18,30 sati. Ovaj blagdan u našoj biskupiji slavi se kao zaštitnik župa u Perušiću, Ogulinu i Vagancu.

U utorak je blagdan Gospe žalosne ili Sedam žalosti Bl. Dj. Marije. Mi na našoj Fortici imamo kapelicu Gospe žalosne. U 17 sati imat ćemo na Fortici pobožnost Križnog Puta, a nakon toga je Sv. Misa. Pozivamo sve da dođemo na ovu pobožnost.

U srijedu je Sv. Kornelije i Sv. Ciprijan. Ovaj tjedan /petak i subota/ su i kvatre.

Druge nedjelje, 20. Ov. mj. u našoj župi imamo Katehetsko-vjeronaučnu nedjelju. Stoga ćemo u subotu u 9 sati imati Pokorničko bogoslužje i ispovijedanje naših vjeroučenika od 4 – 8. razreda, ali i starijih koji dođu. Roditelji će donijeti prijavnice za župni vjeronauk , i to za sve razrede od 1. do 8. Za 3. Razrede i 8. Prijavnice su već date prošle godine. Ali u nedjelju neka svakako dođu na sv. Misu.

Koncem listopada o. g. u Otočcu će se održati i treći ovogodišnji treći turnus Tečaja o braku za zaručnike koji se kane vjenčati ove ili početkom iduće godine. Molim takve da se prijavljuju. Tečaj je za sve župe Otočkog dekanata.

Ovaj tjedan proslavili smo blagdan Male Gospe te imali blagoslov malene djece. U 12 godina od kada imamo ovu svečanost i obred blagoslova djece možemo slobodno reći da je svojim sudjelovanjem nadmašio sve dosadašnje. Tome je svakako doprinijelo da je svečanost bila u župnoj crkvi koja je u središtu grada pa je mnogima jednostavnije doći, a i u samoj crkvi je komotnije, ima mjesta za sjesti smjestiti se. Zahvaljujemo svima koji su sudjelovali.

Prigodom prijenosa sv. Mise iz župne crkve u Otočcu, 30. 08. o. g. svečane nakite sa svojim cvijećem u svom trošku učinila je gđa Marijana Ostović. Srdačno joj zahvaljujemo!
Brojač posjete:
31598
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016