ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Katehetska nedjelja - kršten Ivan Rašlić
r2
Danas, 20.rujna, na 25.nedjelju kroz godinu u župi Otočac obilježena je Katehetska nedjelja. Središnje misno slavlje predvodio je i propovijedao župnik mons.mr.Tomislav Šporčić koji je iskaknuo važnost pohađanja župnog vjerenauka. Ciljevi katehetske nedjelje su roditeljima i djeci naglasiti važnost nedjeljnog euharistijskog slavlja i župne kateheze, upisa školskog vjeronauka i traženja vjerskog odgoja u predškolskim odgojnim ustanovama te važnost cjelovitog vjerskog odgoja. Katehete su učitelji u vjeri, vi, roditelji,kumovi, svećenici, župni suradnici, povjerena nam je zadaća odgajanja. Pozvani smo ispravno naviještati Božju Riječ kako je može shvatiti mladi naraštaj.Poučavanje u vjeri nije kao rad u drugim djelatnostima. Drugdje se vidi plod rada, ali u vjeri, tek kasnije roditelji mogu vidjeti jesu li odgojili dijete ili ne.

Pod svetom misom u zajenicu krištenih primljen je Ivan Rašlić, od oca Martina i majke Tomislave.
rašo

Euharistijsko slavlje uveličao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić i prof.Brankom Bernardi za orguljama.

Poslije svete mise roditelji učenika VI. i VII. razreda predali su župniku prijavnicu za svoje dijete za pohađanje župnog vjeronauka. Župnik je istaknuo da će djeca VI. razreda župni vjeronauk pohađati četvrtkom u 17,00 sati.
r1

--------

Također danas Župnik je na kraju mise u 9 sati predao Margareti Marković "Pohvalnicu" za redovito i pripremljeno sudjelovanje na sv. Misi u tijeku ljetnih praznika ovoga ljeta.
mm1
Ima, jasno i drugih koje su bile vrijedne i dolazile, ali Margareta je bila redovita. Čestitamo joj i pozivamo sve da drugog ljeta zadobiju ovakvu pohvalnicu sve njezine kolegice.
m2
Pozorno se sluša propovijed Župnika
m3


Brojač posjete:
32065
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016