Župna kateheza za učenike V. i VI. razreda
a2
Po prvi puta ove školske i katehetske godine započeli smo sa župnim susretima na koje pozivamo učenike petih i šestih razreda. Ovog četvrtka okupilo se 18 vjeroučenika. Susret smo osmislili ponajprije tako da se pripremamo za nedjeljno euharistijsko slavlje. Prigodnom molitvom i pjesmom započeli smo u 17sati susret.
a4
Kroz igru pogađanja riječi pokušali smo odgonetnuti iz koje biblijske knjige je prvo čitanje naredne 26 nedjelje kroz godinu. Potom smo pročitali tekst iz Knjige Brojeva i upoznali se sa tom knjigom. Druga igra pogađanja vodila nas je ka Jakovljevoj poslanici iz koje će biti drugo čitanje. Potom smo zapjevali pripjev psalma. U trećem krugu pogodili smo riječi: Markovo evanđelje i svi zajedno pročitali što nam Isus poručuje u nedjeljnom evanđelju. Zaključili smo da nije lako biti mladi kršćanin ali jedni druge moramo bodriti i hrabriti.
a1
I dječaci pažljivo slušaju
a5
Kroz slike koje pokazuju biblijske prizore pokušali smo odgonetnuti o čemu je riječ. Svaki učenik je ponio jednu sliku kući da ga podsjeća na današnji prvi susret. Zapjevali smo pjesmu i molitvom završili današnji susret. Vrijeme nam je jako brzo prošlo i dogovorili smo se da se vidimo u isto vrijeme za tjedan dana. Susret su vodili vjeroučitelji Tina i Dario Košćak.
a3
Brojač posjete:
132528
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016