Kršten Jan Matasić
a3
Na 26.nedjelju kroz godinu, dana 27.rujna, središnju svetu misu u 11,00 sati predvodio je i propovijedao mons.dr.Milan Šimunović umirovljeni profesor na Teologiji u Rijeci u zajedništvu s don Jurom Ladišićem.

U svojoj propovjedi dr.Šimunović protumačio je današnje Evanđelje, te pripjevni psalam "Naredba Gospodnja, srce slavi ", kazavši kako su danas vjernici došli na misu ali da to nije zapovjed, jer smatramo da je to dan Gospodinji i da ga trebamo slaviti. Tko nije protiv nas, s nama je kaže Isus u današnjem evanđelju. Bog djeluje svugdje i po svojoj dobroti,svugdje susretnemo dobre ljude i one koji ne idu u crkvu. Nedjelja je poziv da moramo na misu, da se moramo pomiriti s Kristom, da moramo biti na Božjoj strani, na strani praštanja i dobrote. Držimo se na strani dobra, Bog nas sve voli svima nam prašta. Molitva je razgovor s Bogom i zato moramo moliti da nam Bog dade snage da izdržimo u dobru. Očito se od kršćana očekuje više kazao je mons.Šimunović.

U zajednicu krštenih priljeno je prvo dijete iz obitelji Matasić, dječak Jan, od oca Borisa i majke Ivanke. Obred krštenja obavio je dr.Milan Šimunović ( rođak obitelji ).

Euharistijsko slavlje uveličao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić, a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
a2

Brojač posjete:
132480
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016