ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Na proslavi Sv.Jeronima na Krku i naš župnik i časne sestre
b2
Proslava blagdana Sv. Jeronima u župi istoimenog sveca u Risiki na otoku Krku, 30. rujna o. g. u maloj župi Sv. Jeronima u Risiki na otoku Krku kraj Vrbnika bilo je nesvakidašnje slavlje. Prije svega bila je to proslava zaštitnika župe Sv. Jeronima, kojim slavljem se obilježila 75 godišnjica gradnje sadašnje župne crkve, a časne sestre Presvetog Srca Isusova upriličile su proslavu stote Godišnjice otkako je njihova utemeljiteljica Majka Marija Krucifiksa Kozulić otišla iz Samostana " Sacra Cuore" u Rijeci te se nastanila u Risiki s još nekoliko sestara i tamo počele svoje djelovanje otvarajući Dom za siromašnu djecu te tako u tim teškim povijesnim časovima za tu Družbu u nastajanju započele karitativno djelovanje.

Povodom te godišnjice sestre uz suradnju Župe Sv. Jeronima u Risiki podigle su spomen ploču koju je otkrila časna majka s. Nives Stubičar i blagoslovio biskup mons. Ivica Petanjak.
b1
Svečanu Sv. Misu za ovu prigodu predvodio je i propovijedao krčki biskup Ivica Petanjak a s njime je još koncelebriralo 15-tak svećenika među kojima je bio i župnik i generalni vikar mons. Tomislav Šporčić. Slavlju je prisustvovalo 30-tak časnih sestara Srca Isusova među kojima su bile i sestre iz Otočca s. Ciprijana i s. Ljubomira. Crkva je bila svečano uređena ali i dobro popunjena velikim brojem vjernika.

Časne sestre pod vodstvom s. Dobroslave uredile su u crkvi vrlo dobru izložbu o djelovanju sestara u Risiki ali i kroz svu njihovu povijest do danas.
b3
Brojač posjete:
32038
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016