ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dvadeset i osma nedjelja korz godinu
c2
Danas, 11.listopada, crkva slavi 28.nedjelju kroz godinu. Središnju svetu misu u 11 sati u župnoj crkvi predslavio je župnik mons.Tomislav Šporčić.

U svojim razmišljanima protumačio je današnje Evanđelje po Marku "Što imaš, podaj i idi zamnom". Tko nalazi mudrost, nalazi život. Mudrost je savršena. Mudrost je Božji dar koji nam omogućava izabirati dobro koje vodi u puninu života. Do mudrosti dolazimo uzdizanjem duha u Božje visine.Što učiniti da to i postignemo? Napuštanjem ovozemaljskih kriterija, dragocjenosti, dobara ovoga svijeta i prepustiti se nadahnućima. Ali i dobra ovoga svijeta njen su plod, a ona je odraz njezina Genija.Tek usvajanjem Mudrosti čovjek se na pravi način otvara i približava dobrima ovoga svijeta. Toga je bio svjestan i Salomon.Krist nam daje sve: sva dobra svijeta, ali traži od nas i življenje zapovijedi... A opet nismo zadovoljni, tražimo... Želimo čuti je li život koji živimo pravi ili nije? Isus nam i odgovara, savršeno jasno, ali nismo u stanju podnijeti istinu.Radost je u vršenju zapovijedi, a ne u nagradi koja se dobiva.Neka nam vršenje zapovijedi bude izvor na kojem ćemo se napajati Božjom ljubavi. Gospodin ne daje da bi oduzeo. I kad se sve ostavi, život nam se ispunja pravim odnosima i daje nam više nego možemo zamisliti.
c1

Ići za Isusom je umnažanje života, ostaviti sve da bi se sve i primilo, kvalitetnije i bogatije.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor pod vodstvom s.Ljubomire Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
c3
Brojač posjete:
31893
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016