Manifestacija poput obilježavanja Dana kruha - dana zahvalnosti za plodove zemlje odlična je prilika da učenici Srednje škole Otočac pokažu svoje kreativne potencijale i druga" /> Manifestacija,poput,obilježavanja,Dana,kruha,dana,zahvalnosti,za,plodove,zemlje,odlična,je,prilika,da,učenici,Srednje,škole,Otočac,pokažu,svoje,kreativne,potencijale,i,drugasamostan,crkva" /> Manifestacija poput obilježavanja Dana kruha - dana zahvalnosti za plodove zemlje odlična je prilika da učenici Srednje škole Otočac pokažu svoje kreativne potencijale i druga" />
ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Dani kruha u Srednjoj školi Otočac
>a href="http://www.zupa-otocac.hr/wp-content/uploads/2015/10/aa2.jpg">aa2
Manifestacija poput obilježavanja Dana kruha - dana zahvalnosti za plodove zemlje odlična je prilika da učenici Srednje škole Otočac pokažu svoje kreativne potencijale i drugačije vrste od onih kakve traži glavnina redovne nastave. Jučerašnja izložba kruha i ostalih domaćih pekarskih proizvoda, plodova jeseni, sjemenja i alatki, a sve u duhu tradicije, to je i uspjela pokazati u punom smislu.

Kao u podvarijantama onog vica koji pita o najboljoj vrsti ribe, a odgovor je janjetina, tako je i na smotri Dani kruha u Srednjoj školi Otočac šumarska janjetina pobrala najbolje ocjene. Naime, svake godine povjerenstvo ima težak zadatak - među vješto dekoriranim stolovima i ponudom kruha, kolača i plodova zemlje treba izabrati tri najbolja s obzirom na bogatstvo ponuđenog, kreativnost i originalnost dizajna.

Svi su stolovi bili bogato i lijepo uređeni (svaki razred uređuje svoj stol), no neki su za poneki detalj ipak bili malo još bolji. Tako je maštovita ponuda domaćih jela donijela ekonomistima IV. razreda 3. mjesto. Drugo su mjesto podijelili III. i IV. gimnazije zbog raznolikosti i bogatstva ponude, a najstariji gimnazijalci na licu mjesta demonstrirali su i pripremu štrudla od jabuka, od ribanja jabuka do razvlačenja i motanja tijesta. Prvo mjesto šumarskim tehničarima IV. razreda priskrbio je najpoznatiji gastronomski specijalitet – šumari su ispekli janje!
aa3
Predstavnicima pobjednika ravnatelj škole prof. Ivan Vidmar uručio je priznanja dok su svi ostali sudionici dobili zahvalnice na sudjelovanju. Nije smotra Dani kruha samo formalne prirode, radi obilježavanja samog, priredba je to na kojoj većina učenika rado sudjeluje i, dakako, uz pomoć roditelja, spremna je pokazati što sve može. A može puno.

Stalno obilježje smotre su raskoš jesenskih boja i bogatstvo plodova zemlje i krušnih proizvoda. Na stolovima u školskom holu našlo se obilje kruha, domaćih kolača, tradicijskih jela i lokalnih specijaliteta, a sve je to blagoslovio generalni vikar, otočki dekan i župnik mons.mr. Tomislav Šporčić, koji je predvodio zahvalnu molitvu uz glazbenu pratnju vjeroučitelja Darija Košćaka na gitari i zbora gimnazijalaca iz IV. i II. razreda. Nadovezujući se na misao iz Ivanova evanđelja „Ja sam put, istina i život“, mons. Šporčić je naglasio važnost izbora „puta“ koji sadržava istinske vrijednosti, izbor je mudrosti života i vodstva Duha Svetog te poantirao odlično odabranim stihovima Uđi u moju lađu Stjepana Licea. Blagoslov je tako protekao izuzetno svečano i dostojanstveno, a nakon blagovanja još je kratko potrajalo i druženje uz pjesmu i ples.
aa5

Župnik blagoslivlja učenike i krušne proizvode

danikruha14
Brojač posjete:
338663
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016