ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dekanatski susret i pripreme za Božić
d2

U župnom domu u Lešću održan je u ponedjeljak 7. prosinca posljednji ovogodišnji radni sastanak svećenika Otočkoga dekanata. Poslije zajedničke molitve Trećega časa, svećenike je najprije pozdravio dekan mons. mr. Tomislav Šporčić, otočki župnik i biskupijski generalni vikar, a potom je meditaciju o Došašću kao vrjemenu radosti i nade održao domaćin vlč. Ivica Miškulin. Potom je mons. Šporčić, kako je običaj na dekanatskim susretima, održao izlaganje o temi Euharistija – vizija budućnosti u "vrjemenu bez budućnosti".

Nakon kraće rasprave dogovoren je raspored predbožićnog ispovijedanja po župama dekanata, a potom je don Anđelko Kaćunko izvijestio o trenutnom stanju glede pripreme biskupijskoga hodočašća u Poljsku sljedeće godine u travnju. U suradnji s ogulinskom putničkom agencijom "Klek", zauzimanjem župnika i dekana iz svih dekanata, do sada je prijavljeno oko 140 hodočasnika, a gotovo isto toliko ih je već sklopilo ugovor s agencijom i uplatilo prvu ratu, što je bila obveza do konca studenoga. Na traženje mnogih zainteresiranih odnosno mogućih hodočasnika, rok za prijavu produžen je do Božića.

U završnom dijelu susreta svećenici su prodiskutirali nekoliko tema: novi broj godišnjaka "Vrilo", sljedeći tečaj o braku (na koncu veljače), pastoralni kolokvij o obitelji (u Zagrebu, u veljači), studijski dani o obitelji (u Osijeku, u travnju), predbožićni susret svećenika u Gospiću, pružanje mira u sv. misi. Prije završetka radnog dijela susreta dekan je podsjetio na službeno otvaranje Godine milosrđa pa je razmotreno što će se sve u tom smislu učiniti na dekanatskoj i župnoj razini, a na kraju je izvijestio o programu slavlja zaštitnika Gacke Sv. Fabijana i Sebastijana. Susret je završen bratskim objedom, koji su pripremile vrijedne domaćice vlč. Miškulina.

RASPORED PREDBOŽIĆNIH ISPOVIJEDI U DEKANATU:-
- utorak, 15.12. u 17,00 sati – Kuterevo i Krasno
- srijeda, 16.12. u 17,00 sati – Sinac i Vrhovine
- četvrtak, 17.12. u 17,00 sati – Lešće i Prozor
- petak, 18.12. u 17,00 sati – Otočac
- subota, 19.12. u 9,00 sati – Otočac (školska djeca)
- subota, 19.12. u 17,00 sati – Križpolje i Jezerane
- ponedjeljak, 21.12. u 17,00 sati – Kompolje (Brlog) i Švica
- utorak, 22.12. u 17,00 sati – Brinje
Brojač posjete:
30276
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016