Obavijesti i najave
3 adv

Otočac, 13. Prosinca 2015. – III. Nedjelja Došašća – nedjelja Karitasa
Danas je i nedjelja Caritasa. Božić je blagdan darivanja pa se onda redovito ova treća nedjelja označava kao nedjelja Caritasa. Pozvani smo dati svoj dar za siromašne. I redovito milostinja koja se prikuplja na nedjeljnim misama danas se daje za Caritas. A po pozivu kojeg Sv. Pavao upućuje i prenosi čak i zapovijed vjernicima u svoje vrijeme jest radost.“ Braćo Radujte se“

Danas na sv. Misu u 9 sati pozivamo roditelje vjeroučenika 5. I 6. razreda, a u 11 sati roditelje: 6.,7. I 8. razreda. Molimo sve da roditelje (očeve i majke) da dođu na nedjeljnu misu i nakon mise se još kratko vidimo sa župnikom i vjeroučiteljima. Božić je obiteljski blagdan. Potrebno je da kao obitelj vjernički provodimo Božić. Danas se u našoj Gospićkoj katedrali obavlja obred otvaranja vrata povodom Jubilejske godine Gospodnjeg milosrđa. Naš dekanat će zastupati Ivan Bižanović, član Biskupijskog pastoralnog vijeća.

U petak, 18. ov. u 17 u našoj župnoj crkvi imamo Pokorničko bogoslužje i adventsko-božićno ispovijedanje. Doći će nam susjedni svećenici – Otočkog dekanata i bit će na raspolaganju za ispovijedanje. Mi ispovijedamo i svako jutro prije misa zornica. No, bolje je doći na zajedničku pripremu, kad ujedno imamo i veći broj svećenika, s većim brojem ljudi očitujemo svoju crkvenost i zajedništvo u događaju i milosti opraštanja grijeha. Prošlog utorka, na blagdan Bezgrešnog začeća Bl. Dj. Marije, papa Franjo je proglasio Izvanrednu godinu Božanskog milosrđa. Pozivam je nama svima da u ovoj godini zaista živimo i zadobijemo na poseban načina Božje milosrđe u sakramentu ispovijedi. Ovih dana ispovijedanje će biti i u drugim župama našeg dekanata. Prošlog ponedjeljka mi svećenici smo se dogovorili za ovaj raspored: U svim župama će to biti poslije podne u 5 (odnosno u 17 s.) u utorak, 16. ov. u Kuterevu i Krasnu, u srijedu u Sincu i Vrhovinama, u četvrtak u Ličkom Lešću i Prozoru, u petak za sve odrasle u Otočcu,i u subotu u 9 sati za vjeroučenike, a u 17 sati u Križpolju, Jezeranama i Stajnici i 21. 12. U Kompolju i Švici i u utorak, 11. 12. u Brinju.

S misama zornicama nastavljamo do Badnjaka, a u petak kad bude kod nas ispvoijedanje bit će i večernja misa.

T i s a k:
Novi broj Gl. Konicla donosi:
Imamo i Kalendare: jednolistne i 12- listne
Brojač posjete:
213286
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016