ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi i najave
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Otočac, 20. prosinca 2015. – IV. Nedjelja Došašća: Župni oglasi Zadnja je nedjelja Došašća ali imamo još veći dio tjedna do blagdana Božića koji je u petak.

Mise zornice imamo do srijede, 23.prosinca.

U četvrtak je Badnjak, a navečer su ponoćke tzv. mala u 20 i velika u 23 sata. Vjerujemo da će djeca pa i mnogi roditelji, stariji koji niste toliko vični hodati po mraku no i svi kojima to odgovara. No, pozivamo da naši mladi koji su naučili do dugo u noći čuti da dođu na ponoćku, sudjeluju misi s pažnjom i pobožnošću.

Ovih dana prije Badnjaka nastojat ćemo ujutro biti i ranije na raspolaganju za ispovijed. Potaknite jedni druge te na svoj način pomozite da se na to lakše odluče i oni koji su možda to nekad davno učinili. Roditelji i stariji neka znaju da su odgovorni davati dobar primjer kršćanskog života.

Sv. Otac papa Franjo ističe kako je u obiteljskom životu postoje tri riječi koje je potrebno naučiti u praksi života, a to su: MOLIM, HVALA i OPROSTI. Sve te tri vrijednosti – krijeposti zadržane su u sakramentu ispovijedi ili pomirenja.

Na Blagdan Sv. Obitelji u ovoj jubilejskoj godini Gospodnjeg milosrđa želimo slaviti jubileje bračne jubileje. Misu u 11 sati taj dan predvodit će naš biskup kad će ujedno u našoj župi za područje čitavog dekanata biti svečano otvarana vrata na crkvi koja simboliziraju vrata Božanskoj milosrđa. Pozivamo sve supružnike da proslave svoje jubileje na toj sv.Misi.Neka se jave župniku oni koji će se uključiti u takvo slavlje.

U ponedjeljak u 10 sati ispovijedat ćemo u Domu za starije i nemoćne u Otočcu. Molimo sve obitelji koji imaju stare neka se jave pa ćemo doći k njima. Još najbolje bi bilo da dođete s autom po vlč. Juru koji ima više vremena.

U ponedjeljaak,a 21. ov. u 13 sati Biskupskom Ordinarijatu - Gospić priređuje se Božićno primanje kod biskupa mons. dr.Mile Bogovića. SUdjelovat će predstavnici klera, predstavnici Grada i Županije u Gospiću te predstavnici gradskih institucija u Gospiću. U ime djelatnika u Biskupskom ordinarijatu te u ime svećenika, redovnika i redovnica česitku će izreći generalni vikar mons. Tomislav Šporčić.

II. adventske nedjelje imali smo susrete II. i III. razreda te prošle III. adv. Nedjelje za IV i V. razred u 9 sati a za VI. VII. I VIII. razrede u 11 s. Najmanje je bilo roditelja VI. razreda, zato nijeni čudo da je VI. razreda redovito i najmanje na župnim susretima. Premalo je bilo i roditelja VII. razreda. Prošlogodišnji su bili puno revniji. Opominjemo i molimo kako roditelje tako i vjeroučenike da ovih blagdanskih dana i dalje u tijeku godine poprave dosadašnje slabo dolaženje.

Još do Nove godine možete se javiti za hodočašće u Poljsku koje će biti 18. – 22. travnja iduće godine.
Ukupna cijena za putovanje i hranu i smještaj tih dana stoji 2.000,00 kn Može se plaćati u šest rata
Brojač posjete:
30274
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016