Župni oglasi
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Otočac, 10. siječnja 2016. – Svetkovina Isusova Krštenja: Župani oglasi

S današnjim blagdanom Isusova krštenja završava božićno vrijeme. Računajući liturgijski nastaje vrijeme kroz godinu. U slavljima Sv. Mise svećenik oblači zelenu broju koja i na taj način označava “Vrijeme kroz godinu“ Ove godine Uskrs će biti ranije nego je to bilo prošlih godina, tako da će i ovo vrijeme kroz godinu prije početka korizme biti kraće nego li onda kad je Uskrs kasnije. 10.veljače je već čista srijeda ili Pepelnica kad počinje korizma.

Dakle, samo točno mjesec dana dijeli nas od početka korizme. U ovom tjednu nema nekih posebnih spomendana. Tek je u nedjelju Sv. Antun Pustinjak. No, mi u našoj župi počinjemo s programom Tjedna Sv. Fabijana i Sebastijana – i već u četvrtak, smo napisali smo/ i u našem „Vrilu“/ da je dan župa Ličko Lešće i Prozor. Tu večer trebaju doći na misu i roditelji od I – III. razreda. (i tako redom svakog dana pojedina određene župe: No,a to prije svega znači da pozivamo one župljane našeg Otočca koji su u Otočac došli iz tih župa.)

U Otočcu imamo i Društvo “Hrvatska žena“. Potrebno je da se članice bar godišnje jednom sastaju, i zajednički nađu na sv. Misi. Pozvani su da na misi pjevaJu članovi župnog zbora iz Lešća, zajedno s našim Malim zborom „Anđeli“ Neka bi ti naši ministranti daj dan došli. Misu vodi i propovijeda preč. dr. Richard Pavlić, župnik senjski i profesor na Teologiji u Rijeci.

U petak je Dan župa: Sinac , Ramljane i Čanak . A osim toga tu večer pozivamo kumove naših krizmanika da zajedno s krizmanicima dođu na Sv. Misu. Misu će predvoditi i propovijedati preč. Antonio Čutura, župnik u Cvitoviću i dekan Slunjski. Pjevat će župni zbor iz Sinca

U subotu, su na redu župa: Dabar te župe Brinjskog kraja (Brinje, Letinac, Križplje, Jezerane, Lipice i Stajnica) Pozvat ćemo župni zbor iz Brinja te večeri će na misi sudjelovati članovi Molitvenih zajednica našeg dekanata, te članovi grupe hodočasnika – pješaka koje je ostvareno prošle i pretprošle godine na Trsat i Međugorje. u Vrilu smo rekli da će pjevati „Trinitas“ No, oni će pomoći i za svaki slučaju biti dežurni ako nam iz Brinja ne bi došli. Sv. Misu će predvoditi preč. mr. Marinko Miličević, kancelar naše biskupije.

Nedjelja, (17. 01) sama po sebi ima ispunjen program. No, mi posebno naglašavamo i pozivamo roditelje krzmaničkih kandidata (VI,VII i VIII. r. ) da obavezno sudjeluju na misi u 11 sati. A na večernju misu u 18 sati, taj dan pozivamo sve srednjoškolce i studente, a posebno želimo vidjeti imenom čuti prošlogodišnje krizmanike. Sv. Misu će predvoditi vlč. Josip Šimatović, povjerenik za mlad u našoj biskupiji. Pjevat će Zbor Trinitas

Za drugi ponedjeljak i utorak program će se naglasiti u našoj emisiji druge nedjelje. No, ono što već sada ističemo je jedan posebno važna točka. A to je u utorak, 19. siječnja (uoči Fabijanova) predstavljanje knjige mons. dr. Jurja Batelje“Rivelijeva zavjera laži: B. Alojzije Stepinac i Srpska pravoslavna crkva“ .

Točke u vezi predstavljanja – promocije Gačanskog parka Hrvatske memorije u Otočcu jesu: -
U utorak, 12. siječnja 2016. u 18,30 u Gackom, pučkom, otvorenom učilištu „Edukativno-povijesna cjelina Gačanskog parka hrvatske memorije u Otočcu .

I u petak, 15. siječnja 2016. U 10,30 – u župnoj dvorani Znanstveni Kolokvij „Gačanski park hrvatske memorije“ – kolonada zavičajne i nacionalne povijesti od 8. do 21. Stoljeća. (Ovo će biti program za uži krug osoba koji se više bave znanošću)
Brojač posjete:
222084
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016