Sv. Misa na blagdan Prikazanja Gospodinova
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

U utorak, 2. veljače o. g. proslavili smo blagdan Gospodinova prikazanja u crkvi Majke Božje u Poljicima do podne u 11 sati i u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u 18 sati. Svete mise služio je župnik mons.mr.Tomislav Šporčić.

U Poljicima je bilo manje prisutnih vjernika, to su prijepodnevni sati kad su ljudi više na poslu, a djeca su u školi.

Navečer u 18 sati u župnoj crkvi bilo je znato više vjernika. Sudjelovali su i pjevači /Velikog zbora/, nešto ministranata
ali i vjeroučenika od 1 - 4 razreda, s njihovim roditeljima.

Nakoan blagoslova svijeća u Poljicima i u župnoj crkvi bila je kratka procesija kroz crkvu u kojoj se pjevao pripjev: Svjetlost na prosvjetljenje narada - slavu puka svoga Izraela.

U župnoj crkvi gdje su pjevači predvodili pjevanje s prof. Brankom Bernardi sva crkva je prihvatila pjevajući pripjev,a ali i ostalo.

Župnik je propovijedao o Blaženoj Djevici Mariji koja je donijela dijete Isusa da ga prikaže Gospodinu. Po toj gesti Marija se očitovala kao tip i slika Crkve koja je u svom vremenu pa do kraja svijeta prikazivati žrtvu (tijelo i krv)Gospodina našega Isusa Krista. To je Sv. Misa. I dokle god bude Crkve bit će i prikazivanja njegove žrtve. To je glavna i najvažnija zadaća Crkve. Svećenik kad god služi misu , bilo u velikom mnoštvu ili to možda čini sam uvijek ponavlja istu žrtvu, isto prikazanje. Svaka Sveta Misa prikazuje se za sve ljude i čitavi svijet. Svećenik u ime Crkve prinosi žrtvu Isusa Krista, kao što je Blažena Djevica Marija u hramu prikazala Isusa Krista kad je prema "Zakonu Gospodnjem donijela Isusa a prorok Šimun ga primio u naručje.
Brojač posjete:
42494
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016