Pohod djelatnika Caritasa Domu za starije i nemoćne u Otočcu
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Danas, 12. veljače, Dom za Starije i nemoćne u Otočcu pohodili su djelatnici Caritasa Gospićko-senjske biskupije gađa Kate i g. Jure. Oni su štićenima Doma podijelili kolače i druge prigodne slastice i napitke te s time doprinijeli da se proslavi Međunarodni dan bolesnika koji se jučer na blagdan Gospe Ludrdske proslavlja u čitavom Katoličkom svijetu.

Jučer su djelatnici Karitasa bili u Domu za starije i nemoćne u Gospiću stoga su danas mogli doći u Otočac, a nakon Otočca uputili su se u Dom za starije i nemćne na Udbini. Župnik mons. Tomislav Šporčić obratio se štićenima i djelatnicima Doma i Caritasa ističući potrebu zajedništva i pažanje jednih prema drugima. Dobro je da jedni druge zapažamo, pozdravimo, reknemo koju riječ ili pitanje i samim time svjedočimo svoje zapažanje i zahvalanost svakom u našoj sredini. I ova gesta dolaska naših iz Caritasa s darovima koje su nam podijelili učinila nam je ovaj dan posebnim i vjerujem svima punijim. Hvala im!

Župnik je svima podijelio sličice na kojoj je slika milosrdnog Isusa Dobrog Pastira koji na ramenima nosi izranjena čovjeka. Svi smo mi izranjeni u našem duhu i tijelu. Potrebno nam je izliječenje i pomoć.

Na sličicama je i tekst koji nabraja tjelesna i duhovna djela milosrđa. Dobro je da to svakodnevno ponovimo, bilo čitajući, a još bolje ako znademo napamet. U svakom danu možemo vidjeti pod kojim vidom milosrđa ja mogu biti revniji i bolji.
Brojač posjete:
19128
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016