Djeca i mladi na sv. Misi III. korizmene nedjelje
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Treće korizmene nedjelje, 28. veljače u župnoj crkvi u Otočcu sudjelovao je relativno veliki broj vjernika, kako u 9, 11 i 18 sati. Korizma je ipak vrijeme kad vjernici postaju osjetljiviji za svoje vjerničke dužnosti. Lijepo i toplo vrijeme za ovo doba godine u tome ih još više potiče. Prije sv. Misa je i pobožnost križnoga puta.

Prije sv. Mise u 9 sati križni put s vjeroučenicima predvodi č.s. Ljubomira Lešić, a prije sv. Mise u 11 sati predvodi to redovito Mihovil Gomerčić uz pomoć Marine Mudrovčić ili Šemse Zoričić. Misa u 9 sati redovito je najposjećenija. No, ove nedjelje i u 11 sati crkva je bila dobro popunjena. Na njoj su sudjelovali roditelji naših ovogodišnjih kandidata za Krizmu. Njima su na kraju sv. Mise podijeljeni formulari "Molba kandidata za sakaramenat Sv. Potvrde" koja se ispunjen upućuje biskupu.

Njima je Župnik priopćio da će ovogodišnja krizma biti uoči svetkovine Presv. Trojstva, 21. svibnja o.g. naglasio je što je sve potrebno u ovom vremenu do tog datumu s obzirom na pripremu. Redovitost u pohađanju sv. Mise u katehetskih susreta s usrdnim pozivom a i tumačenjem kako je potrebno da to bude zajedno s roditeljima.

Roditeljima će se održati bar jedno predavanje o teološkom i vjerničiom značenju ovog sakramenta. Krizamanici posebno trebaju sudjelovati u bogoslužjima Velikog tjedna i Sv. trodnevlja. Oni koji do sada nisu bili redoviti ili su veći dio izostajali trebaju se dogovoriti s vjeroučteljicom Tinom Košćak i Župnikom kako će to nadoknaditi. Potrebno je i ovaj put reći da nije nužno da svaki primi krizmu na kraju 8. razreda. Može to biti i na kraju prvog razreda srednje škole.

Na večernjoj Sv. Misi prisustovali su i zaručnici župa Otočkog dekanata koji ovaj i idući vikend obavljaju Tečaj o braku. Njih je u ovom turnusu 20 pari. Prije mise župnik im je imao kraće predavanje na temu: Pravni vid sakramenta ženidbe. Na misi su pjevali članovi zbora "Trinitas"
Brojač posjete:
42404
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016