Blagoslov u Dječjem vrtiću "Ciciban"
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Danas, 2. ožujka, župnik mons.Tomislav Šporčić na poziv ravnateljice Lidije Sušić pohodio je Dječji vrtić "Ciciban" u Otočcu. Taj pohod uobičajen je redovito u tijeku blagoslova kuća ili odmah nakon proslave Fabijanova. Ove godine to Župnik nije dospio pa je upriličen na današnji dan. Djeca sa svojim "tetama" radosno i svečano dočekla nesvakidašnjeg gosta. Radosno su čavrljali. No, nakon što smo se svi zajedno prekrižili pažnja je potpuna. Župnik je sve pozdravio i svojim riječima predstavio evanđeoski događaj o Zakeju kojeg je unatoč velikog monoštva oko sebe Isus primijetio na smokvi i rekao mu da žurno siđe jer je njemu danas biti u njegovoj kući. Za svaku kršćansku kuću i za svakog vjernika je najvažnije da Isus bude s nama u našoj kući, u kući našeg srca. Isus je taj koji nam onda daje snage da priznamo svoje slabosti, da postenemo spremni nadoknaditi i oprostiti urede, On nam daje snage da možemo dijeliti potrebnima ond onog što pripada nama, da možemo i nepravdu strpljivo podnijeti.

Na kraju obreda blagoslova župnik Šporčić je djeci dijelio sličice koje su tiskane povodom izvanredne godine milosrđa i na kojima je tiskan tekst: sedam tjelesnih i sedam duhovnih djela milosrđa. Stoga je otišao časkom u Župni stan i donio za one koji nisu dobili. Lijepi je bio ovo susret. Vjerujemo da to djeca pamte makar je sve jednostavno i obično.

Zahvaljujem ravnateljici i njezinim suradnicima na srdačnom dočeku o pripemljenosti za ovaj susret i blagosov u njihovoj ustanovi - kazao je mons.mr.Tomislav Šporčić, otočki dekan i župnik.
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Brojač posjete:
133224
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016