Inicijativa za pobožnost 24 sata za Gospodina
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Sinoć, 4. ožujka o. g. nakon Sv. Mise u 18,30 nastavilo se s pobožnošću Euharistijskog klanjana u vezi s inicijativom koju je potaknuo u izvarednoj jubgilejskoj godini milosrđa Gospodnjeg papa Franjo. Koliko možemo vidjeti u raznim vijestima takvu pobožnost se prvenstveno organiziralo u katedralnim ckvama. Mi u Otočcu, kako smo to i najavljivali, ovu pobožnost imali smo od 18 - 24 sata. Prvih pola sata kao uovod u ovu pobožnost župnik mons.Tomislav Šporčić je predvodio pobožnost, a potom su nastavili predvoditi do 22 sata članovi Molitvene zajenice iz Otočca.

Od 22 - 24 sati predvodili su članovi Zajednice Ivan Pavao II, udruženi s članovima Zbora Trinitas. Program su složile Mateja Posavi i Antonija Marić. Pjevanje uz s glazbenim instrumentima pratili su: Anamarija Jurković na sintisajzeru, Ivan Šporčić s gitarom i Ivan Kraljić s violinom. Mladima u Otočcu pridružili su se i nekolicina mladih iz Sinca i Kompolja.

U tijeku čitave ove pobožnosti pojedinici u društvu ili sami dolazili i netko više drugi manje sudjelovali u pobožnosti. Poneki su došli i iz susjednih župa. Svećenici su bili na raspolganju za ispovijedi. A to je jedan dio sudionika iskristio za sabranu i vjerujemo blagoslovljeno pomirenje s Gospodinom. Program pobožnosti zaključena je sa svečanim pjevanjem himna " Divnoj dakle" koje je na orguljama pratio sjemeništarac Kristijan Pajdakaović i svečanim blagoslovom kojeg je predvodio župnik mons.Tomislav Šporčić.

U kratkom razgovoru s onima koji su ustrajali do kraja čula se primjedba: Zar se ne bi i češće mogla prirediti ovakva pobožnost? Imamo dojam da mladi imaju jači smisao za ovakve pobožnosti.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Brojač posjete:
42309
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016