Susret s roditeljima prvopričesnika
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Na četvrtu korizmenu nedjelju u 9 sati nakon sv. Mise imali smo susret s roditeljima ovogodišnjih prvopirčesnika. Na susretu su ostala i njihova djeca - prvopričesnici.

Župnik im je najrpije saopaćio datum svečanosti prve pričesti. A to će biti u nedjelju, 5. lipnja. To je 15 dana poslije svečanosti Sv. Potvrde koja će biti uoči svetkovine Presvetog Trojstva 21. svibnja o.g. Roditeljiama je župnik napomenuo da su oni prvi vjeroučitelji. Svećenik - vjeroučitelj i svi drugi samo su pomoćnici u poučavanju i prenošenju vjere. Mnogi roditelji kad su bili djeca nisu imali prilike temeljitije učiti vjeronauk i bolje se o svemu informirati. No, spašavala je obitelj koja je unatoč teškoća prenosila vjeru i svjedočila u kući ali i izvan kuće sadržaje vjere. Danas u mnogim slučajevima djeca znaju bolje vjeronuk od njihovih roditelja - te sama djeca na svoj način bivaju vjeroučitelji roditeljima. Pozivamo roditelje da sa svojom djecom prođu sadržaje katekizma, dječje radove u školi što su pisala, što uče te i sami usvoje osnovna učenja krćanske vjere. Ovo vrijeme koje nam predstoji do svečanosti Prve pričesti neka zajedno s djecom redovito budu na misi, kad god je to moguće.

Časna sestra Ljubomira je naglasila kako negativno utječe na djecu činjenica da neki od roditelja dovedu ili dovezu djecu do crkve a ona odu u kafić ili što drugo. Takvi "primjeri" mogu vrlo negativno
djelovati na vlastito dijete, ali i na drugu djecu.

Na misi u 11 sati nakon sv. Mise krizmanicima je podjeljena knjižica "Snagom vjere " vjeronaučni podsjetnik.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA
Brojač posjete:
19087
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016