Krštena Lucija Kostelac na 3.vazmenu nedjelju
c1
Danas, 10.travnja, na 3.vazmenu nedjelju središnje euharistijsko slavlje u našoj župnoj crkvi predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić, župnik i dekan otočki.

Onomu koji nikad u životu nije doživio neko veliko razočarenje i stajao pred bezizglednom životnom situacijom, teško se uživjeti u stanje učenika te noći o kojoj govori evanđelist. Nakon njegove smrti na križu, oni su na kraju slijepe ulice iz koje je jedini izlaz povratak starom zanimanju. Ne događa li se i nama da se često ne damo potaknuti na promjenu na bolje? Ljudi danas često bježe od stvarnoga života, kao da ne mogu podnijeti stvarnost. Mnogi se povlače u svoje privatne svjetove. Zlo tjera čovjeka iz stvarnoga života. Možemo uvijek birati: boriti se ili pobjeći. Mir i pogodba sa zlom za kršćanina su nedopustivi. S druge strane, Bog nas je pozvao u Crkvu, a Crkvu je predodredio za pobjedu. Isus danas i nama postavlja isto, temeljno pitanje, pitanje ljubavi. U njemu je sadržana sva naša prošlost i budućnost. Isus dotiče najdublji dio našega bića. Ozdravlja od svakoga straha. Najvažniji je osobni pristanak uz Isusa.

Pod svetom misom u zajednicu krštenih primljena je djevojčica Lucija Kostelac, od oca Jure i majke Marine rođ.Tonković.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
c2
Brojač posjete:
222384
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016