Nedejelja Dobrog Pastira - četvrta vazmena nedjelja
c2
Na današnju 4.vazmenu nedjelju središnje euharistijsko slavlje u 11 sati predvodio je i propovijedao mons.mr.Tomislav Šporčić dekan i župnik otočki. Danas je i Svjetski dan molitve za nova duhovna zvanja.

Četvrta vazmena nedjelja poznata je kao Nedjelja dobrog pastira. Slika pastira koji vodi svoje stado duboko je ukorijenjena u biblijskoj tradiciji. Stari su Izraelci bili pastirski narod, pa tako povijest njihovih praotaca često govori o životu pastira koji je bio težak i opasan. U ranim jutarnjim satima pastiri su vodili ovce na ispašu te su ih čuvali tijekom dana od kradljivaca i divljih zvijeri. Daleko od očiju svijeta pažljivo su pratili stado, tjerali ga u pravom smjeru, priskakali u pomoć kad je to bilo potrebno, spremno iščekujući napad neprijatelja.

Isus, Dobri Pastir, poziva nas da ga slušamo i slijedimo. On kaže: "Ovce moje slušaju glas moj; ja ih poznajem i one idu za mnom" (Iv 10,27). Kao Učitelj Isus je imao mnogo učenika koji su bili upoznati s njegovim naukom. Međutim, kao Pastir Isus nije tražio samo dobre poznavatelje Riječi, već također sljedbenike koji će živjeti onako kako je on živio.

Kako mi slušamo Riječ Božju? Jesmo li dobri, osrednji ili loši slušatelji? Koja su naša očekivanja prije nego čujemo navještaj Radosne vijesti? Je li slušanje naporan izazov ili jednostavno shvaćanje onoga što se govori? Kako prihvaćamo nerazumijevanje Riječi Božje? Je li Riječ Božja isključivo izvor snage i utjehe u našem životu ili također poticaj i poziv da učinimo nešto novo i dobro za sebe i za druge? Današnja biblijska čitanja postavljaju pred nas brojna pitanja. Pokušajmo odgovoriti na njih da bi smo prepoznali i slijedili glas Dobrog Pastira.

U okviru Četvrte vazmene nedjelje – Nedjelje Dobrog Pastira – i u okviru evanđeoskog izvješća o Dobrom Pastiru, cijela Katolička Crkva slavi svjetski dan molitve za duhovna zvanja. Sigurno nam u ušima odzvanjaju riječi koje je Isus, Dobri Pastir, jednom prilikom rekao: "Žetva je velika, a radnika malo. Molite gospodara žetve da pošalje radnika u žetvu svoju." Treba moliti gospodara žetve za nova duhovna zvanja, jer je svako duhovno zvanje Božja inicijativa, njegova milost i njegov poziv. Molimo za dovoljan broj novih duhovnih zvanja.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Brnaka Bernardi.

c3
Brojač posjete:
222467
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016