ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Na petu vazmenu nedjelju krštena Lana Marić
lana1
Danas na petu vazmenu nedjelju, 24.travnja, središnje misno slavlje u 11 sati u župnoj crkvi predvodio je mons.mr.Tomislav Šporčić župnik i dekan otočki.

Danas je bilo posebno svečano jer je u zajednicu krštenih primljena djevojčica Lana Marić.

“Zapovijed vam novu dajem: ljubite jedni druge. Kao što sam ja ljubio vas, tako i vi ljubite jedni druge” (Iv 13,34). Centralna je to misao nedjeljnog evanđelja. Ako čovjek pogleda malo u sebe i oko sebe čini se da je to i najutopijskija, da ne kažemo i najpromašenija, Isusova zapovijed. Ljubite druge kao što sam ja vas ljubio?! U biti, čini se da se manje vrši čak i od one ljubi svoje neprijatelje. Čovjeku je ljubav, pozornost, osjećaj da ga netko podržava i misli na njega uistinu važna stvar. Bez toga je tako teško raditi, odgajati, voljeti druge. Često nismo ni svjesni koliko nam je, važno da se osjećamo voljenima. Kad čovjek konačno povjeruje da ga Bog voli, da se veseli njegovim uspjesima i plače nad njegovim padovima, da je željeno i voljeno Božje dijete, napravio je jedan od najvećih koraka u svome životu. Iako i to mnogima teško ide, uistinu prihvatiti Božju ljubav relativno je lako. Isus nam to snažno poručuje i pokazuje, treba samo shvatiti i povjerovati. Ali kako je to teško s ljudima! Ljubiti, prihvatiti i davati ljubav – tako teško ide. Kršćani tu nisu nikakva iznimka.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.
lana2
Brojač posjete:
8042
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016