Župni oglasi
aa1
Otočac, 22. svibnja 2016. – Svetkovina Presvetog Trojstva – zaštitnik župe Otočac : Župni oglasi

Danas sva Katolička crkva po svem svijetu proslavlja svetkovinu Presvetog Trojstva. To je najveća tajna naše svete vjere. Nju nam je Isus objavio, a Duh Sveti nas uvodi u svu istinu i ove tajne. Današnju proslavu zaštitnika naše župe proslavit ćemo s tri svete mise. U 9 sati misu će predvoditi sam župnik i generalni vikar mons. Tomislav Šporčić, u 11 sati misu će predvoditi i propovijedati vlč. Mile Rajković, župnik Švički, a s njim će koncelebrirat župnik Šporčić, vlč. Jure Ladišić. Pjevanje će predvoditi Veliki zbor pod vodstvom prof. Branke Bernardi. Na misu će doći jučerašnji krizmanici, a pozivamo i druge vjeroučenike, posebno 6. i 7. razrede. Večernju misu predvodit će i propovijedati vlč. don Anđelko Kaćunko. Na večernjoj misi pjevat će zbor „Trinitas“. Prije sv. Misa bit će prigoda za sv. Ispovijed.

U srijedu, 25.o.g. u Gospićkoj katedrali bit će svečanost biskupskog ređenja za našeg novog biskupa mons. Zdenka Križića. Svečanosti će prisustvovati veliki broj biskupa, svećenika i redovnika i redovnica. Vjerujemo da će se okupiti i veliki broj vjernika. Iz Otočca će u 9 sati polaziti autobus ispred župne crkve. Koji računaju s tim autobusom neka se već danas, a najkasnije sutra jave u župni ured osobno ili na telefon: 771-261.

U četvrtak je svetkovina Presvetog Tijela i Krvi Kristove – Tijelovo. Sv. Misu i procesiju tijelovsku imat ćemo s početkom u 10 sati i večernju misu u 18,30: Na misu u 10 sati doći će krizmanici u svojim krizmaničkim odorama te prvopričesnici također u svojim bijelim haljinama. Poslije mise krizmanici će predati svoje haljine.
Prvopričesnici neka u Utorak dođu na večernju misu, a poslije mise podijelit ćemo im prvopričesničke haljine u kojima će na Tijelovo doći na sv.Misu.
Brojač posjete:
220834
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016