Župni oglasi
aa2
Otočac, 5. lipnja 2016. – X. nedjelja kroz godinu: Župni oglasi

Na današnju nedjelju u župi Presvetog Trojstva imamo veliku svečanost. A to je svečanost Prve pričesti za naše vjeroučenike III. razreda osnovne škole. Prije dva tjedna imali smo svečanost Sv. Potvrde o čemu smo imali znatno više i opsežnijh priprema. U međuvremenu imali smo veliku svečanost na razini biskupije, a to je bilo biskupsko ređenje našeg biskupa mons. Zdenka Križića, prošli ponedjeljak imali smo u Otočcu Međudekanatski sastanak za Gospićki, Otočki i Senjski dekanat, na kojem je sudjelovao i naš novozaređeni biskup. No, ovaj tjedan smo se ipak većim dijelom mogli posvetiti pripremi naših prvopričesnika. Oni su jučer bili na prvoj sv. Ispovijedi, a u petak večer bili su njihovi roditelji. Oni roditelji koji to možda nisu dospjeli to još mogu učiniti jutros prije prve i druge mise. Na raspolaganju za ispovijed će biti vlč. Jure Ladišić.

Svečanost Prve pričesti je na misi u 11 sati. U 10,45 s. neka prvopričesnici budu u župnom dvorištu odakle će u povorci ulaziti na glavna vrata u župnu crkvu. Pozivamo roditelje, ukućane, posebno krsne kumove da se udruže sa svojim kumčetom u ovoj svečanosti te i sami nastoje primiti Krista Gospodina u Sv. Pričesti. Ovaj tjedan od najznačajnijih svetaca imamo samo Sv. Barnabu apostola u subotu.
U petak, 10. ov. za vjeroučenike je završetak školske godine stoga će učenici predvođeni svojim razrednicima i nastavnicima u 8 sati ujutro doći na kratko Bogoslužje. Molimo roditelje da potaknu svoju djecu da istom bogoslužju sudjeluju u miru i pobožnosti te daju primjer jedan drugome.

Drugi tjedan, 16. lipnja organizira se Biskupijski Ministrantski susret u crkvi Bl. Alojzija Stepinca u Ogulinu. Molimo naše ministrante kako one veće ali i manje da se pripreme i pođu na ovaj susret. Ono, što i ovaj put naglašavamo ne samo za naše prvopričesnike i krizmanike koji su obavili ili će obaviti svoje svečanosti nego i svi vjeroučenici sa svojim roditeljima i ostalim ukućanima da kao kršćani slavimo nedjelje i blagdane u svako doba, a to je prvenstveno sa sv. Misom bilo da smo doma u svojoj župi ili preko ljeta idemo u neki drugi kraj ili mjesto. Svuda su crkve i nedjeljna bogoslužja. Potrebno je voditi o tome računa, vidjeti gdje su crkve, kada su sv. Mise i drugo.

U petak, 17. ov. u 19 sati počinje Tečaj o braku za zaručnike u župnoj dvorani u Otočcua. Molimo sve one koji se kane vjenčati u ovoj godini a da nisu obavili Tečaj neka se prijave i sudjeluju.
Od druge nedjelje, 12. ov. pa do kraja kolovoza o.g sv. Mise nedjeljom će biti prije podne u 8,30 i 10 sati., a ne u 9 i 11 kako smo to redovito imali do sada. To činimo stoga jer je mnogima prikladnije doći ranije na sv. Misu da bi nakon toga imali vremena za drugi dio organiziranja dana nedjelje, a ako su vrućine onda je podnošljivije doći na misu u ranijim satima.

T i s a k: Novi broj „Glasa Koncila“ donosi:

Veličanstvena proslava zaštitnice hrvatske metropole, Majke Božje od Kamenitih vrata – Nemojmo se nikada dati obeshrabriti pred ideologijama;

U Komentaru: Bitke političara jedva se tiču građana;
Šimić:“Jao nama akao nam protokol bude ispred Krista“
Izvješće s biskupskog ređenja Gospićko-senjskog biskupa mons. Zdenka Križića;
Reportaža iz župe sv. Mihovila u Vrhu na otoku Krku: Sedam duhovnih zvanja u osam obitelji Mrakovčića;
Pismo biskupa zagrebačke crkvene pokrajine roditeljima vjeroučenika:

Imamo i novi broj „Živog Vrela“
Brojač posjete:
220932
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016