ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Tečaj o braku

Zadnji vikend u veljači i prvi u ožujku ove godine održati će se Tečaj o braku za Otočki dekanat, to znači od 24.02. - 05.03.2017.godine. Do sada ima desetak prijavljenih parova, molimo one koji se još nisu prijavili da se prijavljuju.

Tečaj o braku može se pohađati i godinu dana prije vjenčanja.

-------

ZARUČNIČKI TEČAJ je prije svega »Crkvena priprava na crkveni brak«, namijenjena onima koji su članovi Crkve, dakle vjernici. Zaručnički tečajevi se u Otočkom dekanatu održavaju kao oblik bliže i neposredne priprave zaručnika koji žele sklopiti sakramenat kršćanske ženidbe (katolički brak). Mnogi stručni volonteri ulažu svoje vrijeme, znanje i ljubav kako bi pomogli mladim ljudima koji započinju zajednički život. Stoga u toj pripravi sudjeluju stručnjaci koji o bračnoj i obiteljskoj tematici govore u ime Crkve, u skladu s crkvenim naukom i na temelju svojeg osobnog kršćanskog, vjerničkog iskustva. Crkva je jedina institucija u hrvatskom društvu koja sustavno priprema ljude za brak i zajednički život.

Zaručnike se poučava kroz jedno razdoblje (obično kroz četiri do pet susreta, u večernjim satima ili vikendima) o teološkim, antropološkim, psihološkim, pedagoškim, pravnim i medicinskim temama i pitanjima vezanima uz brak i obitelj.

Tečajeve vode stručnjaci iz ovih područja (svećenik, psiholog, liječnik, podučavatelji za prirodno planiranje obitelji). O ljepoti i izazovima katoličkog bračnog života svjedoči bračni par.

Brojač posjete:
31449
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016