ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobro(biti) hodočasničkih koraka

Udruga hodočasnika Gacke i Brinja „Sv. Rok“ održala je jučer u pastoralnom centru župe Otočac redovnu godišnju skupštinu, a nazočio joj je i generalni vikar i otočki župnik mons. mr. Tomislav Šporčić. Rezime prošlogodišnjega djelovanja iznijela je predsjednica Udruge Jelena Jergović navevši zavidan broj sudjelovanja u različitim humanitarnim akcijama, samostalnih humanitarnih aktivnosti i raznih donacija u dobrotvorne svrhe. Podsjetila je i na prošlogodišnje najznačajnije pješačko hodočašće Udruge za Mariju Bistricu.

Najviše je bilo govora o predstojećim aktivnostima, od kojih su mnoge već u tijeku. 

Predsjednica Jergović najavila je potporu hodočašću „Braniteljsko hodočašće zahvalnosti“ 9-orice dragovoljaca iz Nove Gradiške koji će proći i našim krajem. S ciljem dostojanstvenog čuvanja sjećanja na Domovinski rat, ali i simboličnog spajanja zelene i plave Hrvatske, dragovoljci na taj put vjere, nade, zahvalnosti i sjećanja, dug 900 kilometara od Nove Gradiške do Zagreba, Splita i, konačno, Vatikana, kreću 1. ožujka. Namjera im je pokloniti se vrhovnom poglavaru Katoličke crkve i zahvaliti Vatikanu na uloženim političkim i diplomatskim naporima bez kojih ne bi bilo suverene i samostalne Hrvatske. Tijekom toga 35-dnevnog hodočašća bit će sniman i dokumentarni film. Naši hodočasnici pridružit će se njihovoj hodnji na etapi  kroz naš kraj, a pružit će im i potrebnu logističku potporu.

Hvalevrijedna je i organizacija predstavljanja knjige „Vidim te“, najavljena za ožujak, a kako je naglasila Sandra Biondić, riječ je o knjizi o putu jednog tate koji se penje ljestvama autizma do spoznaje ljubavi prema životu, a posebno prema djeci i mladima s teškoćama u razvoju. To je ujedno i teološka knjiga, koja o Bogu svjedoči mislima i djelom običnog pojedinca.

O planu ovogodišnjega hodočašća Majci Božjoj Lurdskoj izvijestio je Mirko Radotić. Hodočašće je planirano od 16. do 23. svibnja 2017. godine na bazi 10 osoba s 4 puna pansiona i jednim polupansionom po cijeni od 2.350 kuna. Prijave su u tijeku.

Pred Udrugom hodočasnika Sv. Rok očigledno je puno posla, manje i one redovite aktivnosti čak nismo ni spominjali, pa im je red poželjeti što plodonosnije djelovanje u duhovnom ozračju, a u čemu će, očigledno, dati sve od sebe.

/ib/

PS: Više fotografija na portalu www.glasgacke.hr

Brojač posjete:
30294
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016