Župni oglasi

S nedjeljom Muke Gospodnje (Cvjetnice) ušli smo u Veliki ili Sveti tjedan.

Danas na Cvjetnicu je i Svjetski dan mladih. S tim u vezi u 17,30  sati na Fortici bit će Križni Put kojeg će predvoditi mladi.

Sv. Mise su u ovom tjednu svakog dana u 18,30 sati. Prije Sv. Misa u utorak i srijedu bit će prigoda za ispovijed onih koji nisu uspjeli doći prošloga petka i subote. Također u petak i subotu  od 10 – 12 i u od 15-17 bi će po jedan svećenik na raspolaganju za sv. ispovijed.

U Četvrtak je misa Večere Gospodnje. U 10 sati u Gospićkoj katedrali je Misa Posvete Sv. Ulja i predavanje skupljenih darova u akciji „Misereor“.  Navečer u 18,30 imamo u župnoj crkvi Misu Večere Gospodnje, pod sv. Misom je obred pranja nogu. Molimo članove ŽPV-a da sudjeluju.  Nakon Sv. Mise je Ura klanjanja – euharistijsko klanjanje, kako to obično biva. Na ovoj misi će i naši vjeroučenici donijeti svoje karitativne kutijice u kojima su skupljali sitniše za siromašne. Molimo sve posebno djecu mlade (Krizmanici i prvopričesnici)

U petak je u 17,30 pobožnost Križnog Puta na Fortici a onda u 18,30 sati Obredi Velikog petka u župnoj crkvi.

U subotu u tijeku dana u crkvi nema zajedničkih pobožnosti nego se dolazimo moliti kod Sv. Groba, a navečer u 22 sata je početak vazmenog bdijenja. Na kraju bdijenja je blagoslov uskrsnih jela.  

 Pozivamo sve da nastoje sve dane Svetog trodnevlja dolaziti  na Sv. bogoslužja. Osobito naglašavamo da nam redovito dolaze naše vjeroučenici (Krizmanici i prvopričesnici sa svojim roditeljima)

Na Uskrs su Sv. Mise nedjeljnog rasporeda u 9, 11 i 18,30 sati.

Brojač posjete:
220383
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016