ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Proslavljen Veliki četvrtak - Misa Večere Gospodnje

Veliki četvrtak - u župnoj crkvi u Otočcu proslavljen je na vrlo svečan i dojmljiv način.

Misu i obrede predvodio je župnik mons. Tomislav Šporčić u suslavlju s vlč. Jurom Ladišićem, duhovnikom slavodnih, te uz posluživanje sjemeništarca Kristijana Pajdakovića i bogoslova Marka Grčevića a i velikog broja ministranata. Bilo je i 12 članova ŽPV-a koji su sudjelovali u obredu pranja nogu. Na svečanost je došao veliki broj vjernika, kako onih redovitih ali i posebno veći broj roditelja nižih razreda Osnovne škole.

Vjeroučenici su donijeli svoje kutijice u kojima su u tijeku korizme prikupljali kovanice za siromahe. To su predali na prikazanje kao vidljivi svoj dar. Sve je bilo poporaćeno skladnim pjevanjem.

Župnik u u homiliji istaknuo Veliki četvrtak kao dan sijećanja -aktivne memorije slavlja židovske pashe - oslobođenja iz Egipatskog ropstva te blagovanje janjeta kao sibmola i navještaj onog Jaganjca koji će nas izvesti iz tame smrti i ropstva grijeha.  Zatim je istaknuo Isusovu Novu pashu na koju su svi pozvani i na kojoj sudjeluju sveti i grešni, mušklarci i žene. Isus je došao da spasi griješnike zato u Isusovoj gozbi svi imamo svoje mjesto. Svi smo pozvani. Mi blagujemo Isusovo tijelo i i pijememo njegovu krv kao zalog buduće slave. Ali blagujemo i njegovu Riječ. U ovoj naži je na osobiti način istaknauta potreba zajedništva koje je danas tako "uzdrmano" kako ono bračno, obiteljsko, crkveno i župno, pa i u civilnim strukturama od pojedinca do države. Misa je poziv na obnovu tog zajedništva u njemu se ostvarujemo, postajemo sposobni živjeti za druge. lmiti svoj život za spas drugih od najbližih do možebitnih neprijateljskih. U služenju jedni drugima očitje se naše pravo usmjerenje ali i naše odustajanje od pravoga puta.

Poslije Mise, obreda te Euharistijksog klanjanja - s Isusom u Maslinskom vrtu "apostoli " su pošli sa župnikom na zajedničko druženje - počašćenje i razgovor o najvažnijim pastoralnim programima koji slijedi idućih mjeseci.

/ tš /

Brojač posjete:
30332
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016