ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Susret svećenika Otočkog dekanata u Križpolju

KRIŽPOLJE - U ponedjeljak, 8. svibnja, održan je u pastoralnoj dvorani "Ante Gotovina" u Križpolju redoviti mjesečni radni susret svećenika Otočkoga dekanata. Nakon pozdrava domaćina fra Jure Marčinkovića, svećenike je pozdravio dekan mons. Tomislav Šporčić i najavio dnevni red. Slijedila je molitva Trećega časa, a potom je križpoljski župnik fra Juro u uvodnom nagovoru povezao pučku pobožnost BDM i biljne recepte koji učinkovito djeluju na tjelesno i duševno zdravlje.

U glavnom predavanju sastanka dekan Šporčić je govorio o temi Obitelj – uzor i slika Crkve, s predhodnim obrazloženjem aktualnosti te teme u suvrjemenim okolnostima života, gdje je u javnosti obitelj izvrgnuta svojevrstnoj medijskoj destrukciji uz istodobno nametanje novih oblika zajedništva kao "obitelji". S druge pak strane, Crkva sebe predstavlja kao veliku obitelj te samu obitelj doživljava kao "Crkvu u malom".

U nastavku sastanka, nakon diskusije o izloženoj temi, kompoljski je župnik don Anđelko Kaćunko izvijestio o netom održanom Susretu hrvatske katoličke mladeži u Vukovaru, s posebnim osvrtom na subotnji program otočkih mladih hodočasnika koji su bili smješteni u Ivankovu. Potom je vlč. Mario Vazgeč, župnik Kutereva i Krasna, izvijestio o glavnim točkama sjednice Prezbiterskog vijeća Gospićko-senjske biskupije, koja je održana 2. svibnja.

Na koncu radnog dijela susreta svećenici su raspravljali o biskupijskom obiteljskom hodočašću u Ludbreg (17. lipnja), dekanatskoj roditeljskoj tribini u Otočcu (14. svibnja), a dekan je najavio drugi ovogodišnji turnus tečaja o braku (s početkom 16. lipnja) te je podsjetio na završetak ciklusa Tečaja vjere (27. svibnja).

Na svršetku susreta domaćin fra Juro je zahvalio svećenicima za sudjelovanje na slavlju župnoga patrona, Našašća sv. Križa (3. svibnja) u Križpolju, te je sve kolege pozvao na slavlje sakramenta svete Potvrde u subotu, a vlč. Kaćunko je najavio proslavu patrona župe Brlog – Pohod BDM Elizabeti, pučki zvanu "Elizabeta", u subotu 27. svibnja.

Zahvalivši svećenicima za aktivno sudjelovanje na sastanku, dekan Šporčić je napomenuo da će sljedeći sastanak, koji bi po rasporedu trebao biti međudekanatski, biti "uključen" u biskupijski susret svećenika 26. svibnja na Krasnu.

A.Kaćunko

 

Brojač posjete:
2574839
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016