ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi

Otočac, 21.svibnja, VI. vazmena nedjelja

U četvrtak, 25. ov. mj.  je blagdan Uzašašća Gospodinova. Sv. Misa bit će redovito kao i svaki dan u 18,30 sati. U petak je Sv. Filip Neri. U nedjelju je sedma vazmena nedjelja i svjetski dan  društvenih priopćavanja – medija.

 To je i zadnja nedjelja prije svetkovine Duhova. Tim povodom u Plitivicama se u subotu održava susret djelatnika u medijima.

Još nas nekoliko dva tri tjedna dijeli od svečanosti Prve pričesti i svečanosti Krizme. Molimo kako kandidate ovih svečanosti a još više njihove roditelje da se duhovno pripremaju za te događaja i to prvenstveno redovnim dolaženjem na Sv. Misu, molitvom i upoznavanjem kršćanske vjere. Prošle nedjelje imali smo gosta predavača upravo za roditelje. Jedan veliki dio nije čuo naše pozivanje da se uključe i dođu na predviđeni sastanak. Ne možemo se s time složiti niti tako lako opravdati. Puno puta i na više načina smo na to pozivali.

U drugoj polovici lipnja imat ćemo sljedeći turnus Tečaja o braku. Molimo one koji ga nisu obavili a kane se vjenčati u ovoj godini da se prijave i uključe u ovaj turnus.

Iduće subote od 9,00 - 12,30 imat ćemo Tečaj vjere za teološku kulturu laika i s time završiti ovu  pastoralnu godinu. Molimo one koji ga pohađaju da se svakako0 uključe. Preporučamo da se ovim predavanjima pridruže i drugi koji vremenski stignu, posebno oni koji su na tome već sudjelovali te znaju aktualnost istih.  

U subotu, 17. lipnja o.g. imat ćemo Biskupijsko-obiteljsko hodočašće u Nacionalno svetište Krvi Kristove u Ludbreg i Nacionalno svetište Sv. Josipa u Karlovac. Molimo da on koji kane poći da se prijavljuju u Župnom Uredu ili u sakristiji poslije sv. Misa. 

Danas ćemo krizmanicima podijeliti formulare da bi ispunili sa svojim roditeljima molbu našem Biskupu za podjeljivanje Sv. Potvrde. A druge nedjelje

Na misi u 11 sati roditelji će predati te molbe župniku a on će ih proslijediti Biskupu.

Brojač posjete:
31560
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016