Župni oglasi

Otočac, 28. svibnja 2017. – VII. vazmena nedjelja : Župni oglasi

Danas je i Svjetski dan društvenih priopćavanja ili medija. Razmatramo kako što bolje uključiti ta tako važna sredstva u priopćavanju evanđeoskih vrijednosti. U srijedu je blagdan dohođenja Bl. Dj. Mariji Elizabeti. U Brlogu se taj dan na vanjski način redovito proslavlja zadnje subote u ovom mjesecu tako je prišle subote proslavljen ovogodišnji blagdan.

U nedjelju, je svetkovina Pedesetnice – Duhova. To je blagdan kojim završava Vazmeno vrijeme. Ova svetkovina  spada u blagdane prvoga reda. Trebali bi ga i na vanjski način slaviti na najsvečaniji način. Jednako bi ga mogli usporediti blagdanom Uskrsa ili Božića, ta ako ikada za njega bismo se trebali pripremati, posebno moliti, duhovno obnoviti svetim sakramentima – sudjelovati s vjerničkom zajednicom na svečanom bogoslužju.  U našoj župi imamo i svečanost Prve pričesti na misi u 11 sati. S tim u vezi pozivamo roditelje, krsne kumove i ostalu rodbinu da u petak, 2. lipnja u 17 sati dođu na sv. ispovijed te se u nedjelju na svečanosti Prve pričesti pričeste s prvopričesnicima. To je ujedno i prvi petak u mjesecu te imamo pobožnost Presv.  Srcu Isusovu.  Ovaj tjedan prvopričesnici neka svakodnevno dolaze na večernju krunicu i sv. Misu. Po mogućnosti neka dolaze i njihovi roditelji ili netko iz kuće.  Tako isto neka dolaze i krizmanici jer danas 15- dana je Presveto Trojstvo kad imamo svečanost Sv. Potvrde.

U petak, 16. lipnja počinjemo s Tečajem o braku za ovogodišnje  zaručnike koji taj Tečaj nisu obavili. Molimo da se jave i sudjeluju na Tečaju. Tečaj je obavezan za zaručnike iz svih župa Otočkog dekanata.

Brojač posjete:
220518
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016