ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Na blagdan Duhova 47 prvopričesnika

Dana, 4.lipnja, na blagdan Duhova u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu 47 prvopričesnika primilo je sakrament Prve svete pričesti. Zaista lijepo i svečano, lijep sunčan i topao dan, crkva ispunjena do posljednjeg mjesta, puna kora, popunjene lađe, raspjevani mali crkveni zbor "Anđeli".

Prvopričesnici krenili su u procesiji od Pastoralnog centra do župne crkve. Kako i doliči sjeli su u prezbiterij svetišta, na desnu stranu djevojčice a na lijevu dječaci. Predvoditelj misnog slavlja bio je mons.mr.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije, dekan i župnik otočki u zajedništvu s don Jurom Ladišićem pastoralnim suradnikom za slijepe i slabovidne. Poslužitelji oltara bila su ministranti.

U svojoj homiliji župnik je kazao kako najveći Isusov dar nakon uskrsnuća bio je dar Duha Svetoga. Danas slavimo taj silni događaj, pedeseti dan nakon Uskrsnuća. Sveti Pavao nam otkriva kako i gdje ćemo Duha Božjega prepoznati više i snažnije nego u svim izvanrednim karizmama koji neki imaju ( ili misle da imaju). Pavao nabraja plodove prisutnosti Duha; ljubav, radost, mir, velikodušnost, uslužnost, dobrota, vjernost, uzdržljivost. Na drugom mjestu spomenut će i milosredno srce, dobrostivost, poniznost, blagost, strpljivost, praštanje. Eto nam sile Duha Svetoga u svakodnevnici.

Euharistijsko slavlje animirao je dječji crkveni zbor "Anđeli" predvođen s.Ljubomirom a za orguljama bila je Gabrijela Degoricija.

/ ib /

Brojač posjete:
30397
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016