ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Radovi u župnoj crkvi - Kuterevo

KUTEREVO - O druge polovice lipnja i tijekom srpnja u župnoj crkvi Gospe Karmelske u Kuterevu izvode se opsežni radovi. Ovih dana privode se kraju.

Iz crkve je uklonjena lamperija i strop je podignut te nije više od brodskog poda nego od knauf ploča što se normalo uklapa u čitavu unutrašnju površinu.

Sva je crkva nanovo dobro okrećena. Stavljena su nova stepeništa i na površina čitavog kora nanovo. Svetište je u potpunosti novo. Pokirveno je novim kamenim pločama, novi je oltar i ambon, izrađena je krstionica i svetohranište je postavljeno na prikladno mjesto i to s kamenim nogarom. Nabavljena je i nova slika Sv. Roka koja nas podsjeća na pookrajni oltar koji je još prije Vatikanskog Koncila bio na desnoj strani gledajući prema oltaru, a tako isto bio je pokrajni oltar Presvetog Srca Isusova i Sv. Fabijana i Sebasijana. Postavit će se i te slike tako da nas bar podsjećaju na te pokrajne oltare. Radove izvodi Građevinsko pooduzeće "Givi" iz Otočca. Stručni prijedlog - nacrta dao je Projektantski biro iz Zagreba, a radove prati Konzervatorski zavod iz Gospića.

U nedjelju, na blagdan Gospe Karmelske Sv. Misa bit će u obnovljenoj crkvi.   

(Tš)

Brojač posjete:
30412
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016