ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Izišao iz tiska bilten Majke Božje Krasnarske

Kao i svake godine Svetište Majke Božje Krasnarske, Odbor za proslavu izdaje bilten Majke Božje Krasnarske s portukom biskupa mons.Zdenka Križića . "Ti znadeš najbolje sve naše nevolje" - naše venolje stavljamo u njezino srce i u našem dragom svetištu na gori, Krasnu. Marija iz iskustav znade razornu snagu patnje i kao Majka ne može biti indiferentna gledajući patnju svoje djece. Zato joj se svi, puni pouzdanja, utječemo u našim patnjama, sigurni da ne može odbiti molbe u potrebama našim.

O vjerničkom štovanju Blažene Djevice Marije piše i mons.Tomislav Šporčić generalni vikar biskupije te kaže kako je crkva uvjek stavljala Djevicu Mariju pred vjernike kao uzor na nasljedovanje, ali ne baš točno po načinu života kakav je ona provodila, to manje što su društveno-kulturnr okolnosti posve drugačije, nego zato što je ona, u konkretnim okolnostima svoga života, cjelovito i slobodno prianjala uz volju Božju.

U biltenu je i opsežan program proslave Velike Gospe 2017. Trodnevna priprava, petak i subota ( 11. i 12.8.)  u 18 sati mise predvodi nadbiskup mons.dr.Ivan Devčić, u nedjelju 13.8. od 10 - 11 prigoda za ispovjed, u 11 sati sveta misa.

Predvečerje svetkovine - bdjenje, u ponedjeljak 14.kolovoza u 18 sati pokorničko bogoslužje predvodi mons.Tomislav Šporčić i prigoda za ispovjed. U 19 sati križni put predvodi preč.dr.Richard Pavlić, u 20 sati sveta misa predvodi preč.Silvio Milin dekan senjski, euharistisko klanjanje predvodi preč.mr.Marinko Miličević, pjevanje predvodi VIS - mladih "Trinitas" iz Otočca.

Na blagdan svetkovine Velike Gospe 15 kolovoza u 7,30 sati pokorničko bogoslužje, predvodi vlč.Nikola Turkalj, i ispovjedanje. U 9,30 pokorničko bogoslužje i ispovjedanje, predvodi don Anđelko Kaćunko. U 10,15 molitva krunice predvodi č.s.Ljubomira Lešić

U 11 sati svečana sveta misa predvodi biskup mons.Zdenko Križić, pjevanje predvodi prisutni pjevači pod vodstvom dirigenta Ivana Prpića Špike i orguljaša sjemeništarca Kristijana Pajdaković.

U 16 sati sveta misa na otvorenom predvodi mladomisnik vlč.Pero Jurčević, kosinjski župnik.

/ ib /

Brojač posjete:
31454
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016