ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Dobročinitelji
Biskup Križić o Marijinoj patnji kao ključu za tajnu ljudske patnje

Malotko je danas do marijanskog svetišta u Krasnu došao automobilom cijelim putem, uglavnom se pješačilo, makar i samo od podnožja brda na kojem se nalazi svetište Majke Božje Krasnarske, a stizalo se sa svih strana, s mora i unutrašnjosti.

Baš kako je i gospićko-senjski biskup mons. Zdenko Križić kazao, došlo se na blagdan Uznesenja BDM podijeliti s Gospom sve svoje nevolje i tuge, radosti i nade, ali prije svega zahvaliti na svoj dosadašnjoj milosti. U središtu biskupove prekrasne propovijedi bila je Marija kao utjelovljenje patnje i boli. Teško čovjek prihvaća osobnu patnju i pita se: Bože, što sam toliko zgriješio da me tako kažnjavaš? A zapravo je patnja dar koji nas vodi do Boga, u patnji koju su prošli Isus i Marija krije se odgovor… (biskupovu propovijed donosimo izdvojeno). Tako je biskup Križić zaokružio ovu pastoralnu godinu koja je bila posvećena otajstvu ljudske patnje, a na kraju mise je generalni vikar i otočki župnik mons.mr. Tomislav Šporčić najavio temu za sljedeću pastoralnu godinu: obitelj.

Također se zahvalio uime Odbora za proslavu svim vjernicima i sudionicima, a izdvojio je hodočasnike iz Viškova koji 13. godinu zaredom pješače 120 kilometara do Krasna (te su biskupu Križiću uručili svoju hodočasničku majicu) i hodočasnike Udruge Specijalne policije iz Domovinskog rata "Ajkula" i Međuarodnog udruženja policjaca IPA Sekcija Hrvatska koji su sedmi put pješačili duž Velebita 250 kilometara do Krasna, noseći zavjetnu svijeću koju su uručili biskupu Križiću.

Misno slavlje animirao je mješoviti zbor pod ravnanjem Ivana Prpića Špike, dok je za orguljama bio sjemeništarac Kristijan Pajdaković.

Uslijedio je blagoslov nabožnih predmeta, odmah poslije mise i u 14 sati u svetištu, dok misu u 16 sati danas, također na otvorenom, predvodi mladomisnik vlč. Pero Jučević.

(mkg)

Brojač posjete:
203930
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016