Župnik mons.Tomislav Šporčić predsjednici Kolindi Grabar Kitarović poklonio svoj Zbornik za 50 godina svećeništva

OTOČAC - Dana, 5.rujna u službenom posjetu Gradu Otočcu a u sklopu svog privremeno preseljenog Ureda u Ličko-senjsku županiju Predsjednica RH Kolinda Gragar Kitarović sastala se kod Spomenika hrvatskim braniteljima sa sadašnjim generalnim vikarom biskupije, otočkim dekanom i župnikom mons. mr. Tomislav Šporčićem koji je prije 41 godinu pričestio u crkvi sv. Mihovila na Jelenju između ostalih i plavokosu djevojčicu, buduću hrvatsku predsjednicu.

Mons. Šporčić je tada bio doravnatelj Bogoslovnog sjemeništa u Rijeci, a zamjenjivao je i župnika na Jelenju te je tako u crkvi sv. Mihovila toga dana u lipnju 1976. godine služio svetu misu i podijelio Prvu pričest generaciji prvopričesnika među kojima je bila i mala Kolinda Grabar.

U dirljivom susretu Predsjenice i Župnika razmjenjeno je nekoliko rečenica o tom događaju iz povijesti. Župnik Šporčić je Predsjednici poklonio s posvetom svoj Zbornik " Poziv, Poslanje i Služenje" Pedeset godina svećeništva.

Uslijedilo je i zajedničko fotografiranje Predsjednice, Župnika i č.s.Ljubomire Lešić upraviteljice Samostana časnih sestara Presvetog Srca Isusova u Otočcu.

(ib)

 

Brojač posjete:
132379
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016