ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi, XXV. Nedjelja kroz godinu

U nedjalju, 24.rujna se u župama Gospićko-senjske biskupije proslavlja Katehetsko-vjeronaučna nedjelja.

U župi Presvetog Trojstva u Otočcu pozivamo roditelje zajedno s vjeroučenicima na Sv. Mise, i to u 9 sati roditelje vjeroučenika od I. do VI. razreda i u 11 sati roditelje VII. i VIII. razreda. Svim roditeljima će se podijeliti formulare koje će ispuniti te idućih nedjelja predati Župniku te s time upisati vjeroučenika za sudjelovanje u Župnoj katehezi (susretima).

Ponedjeljak je Sv, Kleofa, u utorak je Sv. Kuzma i Damjan, u srijedu je Sv. Vinko Paulski, prezbiter i osnivač reda časnih sestara milosrdnica. U četvrtak je Sv. Većeslav. U petak je Sv. Mihael, Gabriel i Rafael, arhanđeli. Sv. Mihaela posebno slavimo kao zaštitnika župe i župne crkve u Dabru. U Dabru će biti Sv. Mise u 11 i u 15 sati. U 11 sati Sv. Misu će predvoditi i propovijedati vlč. Andrija Kekić, novi župnik u Sincu. Pozivamo sve a posebno mještane Dabra koji žive u dabru ili su preselili u druga mjesta /Otočac ili dalje/ da nastoje doći na ovu proslavu.  Sv. Mihovil se slavi kao zaštitnik župe u Ramljanima. Sv. Misa u Ramljanima je u 17 sati.  U subotu je Sv. Jeronim, prezbiter i crkveni naučitelj. U nedjelju je proslava zaštitnika župe u Ličkom Lešću Bl. Dj. Marije od Sv. Krunice – Rozarija. Ovaj blagdan kalendarski se slavi 7. listopada ali u Lešću se uvijek slavi prve nedjelje u listopadu.

U listopadu imamo i listopadske pobožnosti. Mi  u Otočcu imamo svakog dana molitvu Sv. Krunice u 18 sati, a u 18,30 je Sv. Misa.

Prošle srijede, 20. ov. imali smo sjednicu Župnog pastoralnog vijeća.  Osvrnuli smo se na pastoralne aktivnosti i događaje od Uskrsa do danas i naznačili glavne naglaske za ovu pastoralnu godinu koja je posvećena obitelji te je možemo nazvati Godinom obitelji. Za tu prigodu naš biskup nam je uputio posebnu pastoralnu poruku.

Brojač posjete:
31478
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016