ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi i najave

 

Danas, 15.listopada je i blagdan Sv. Terezije Avilske(Velike), redovnice i naučiteljice Crkve;

Ponedjeljak je Sv. Margareta, u  utorak je Sv. Ignacije Antiohijski, u srijedu je Sv. Luka evanđelista, u petak je Sv. Kornelije i u subotu Sv. Uršula.  U nedjelju je Sv. papa Ivan Pavao II.

Danas nam u 9 sati roditelji II. razreda trebaju donijeti prijavnice za svoju djecu kao kandidate (I. godine) za prvu pričest a tako u 11 sati roditelji VII. razreda trebaju donijeti prijavnice za njihovu djecu koji trebaju biti kandidati prve godine u pripravi za krizmu. Oni koji ne mogu doći na misu u 9 ili 11 neka dođu navečer te učine isto ili ako baš ne ove nedjelje neka to učine druge nedjelje ali povezano sa sv. Misom.

Druge nedjelje je ujedno i misijski dan. Crkva jedan dan – nedjelju posebno posvećuje misijama kad o tome više razmišlja, moli za misije i ujedno daje svoj dar za djelo misija. I milostinja iduće nedjelje daje se za misije. Tako se iduće nedjelje, 22. ov. mj. proslavlja misijski dan. Razmišljat ćemo o poruci pape Franje koju ju uputio za taj čitavoj Crkvi, a milostinja tog te nedjelje namjenjuje se za pomoć misijama.  

Od 10-12, 11, 2017. U Hotelu „Malin“ u Malinskoj održava se Obiteljska škola. Molimo obitelji koje bi htjele poći da nam se jave. Takvima bismo potanje rastumačili način i uvjete za sudjelovanje.

Uoči blagdana Svih svetih, 31. 10. o.g. u našoj župnoj crkvi od završetka večernje mise u 18,30 sati pa do ponoći naši mladi će organizirati i sudjelovati na euharistijskom klanjanju (Svetost pobjeđuje)

T i s a k

Novi broj „Glasa Koncila“ donosi:

Zasjedalo 55. Plenarno zasjedanje Hrvatske Biskupske konferencije

-          Crkva nastoji biti „partner i suradnik, a ne suparnik;

-          Papa Franjo za zaštitu djece na internetu;

-          Papa Franjo primio predsjednika hrvatske vlade;

-          Reportaža iz župe Sv. Luke u Kolanu (na otoku Pagu) 

-          Imamo 12 – listine kalendare Hrvatskih mučenika s Udbine (cijena 10 kn);

Kasnije ćemo naručiti razne – jednolistne.

Brojač posjete:
31420
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016