ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Turisti - hodočasnici iz Koreje u crkvi u Otočcu

Dana, 24. listopada 2017. u 17,00 sati  turisti i hodočasnici iz Koreje sa svojim svećenikom vlč. Alfonzom u župnoj crkvi u Otočcu slavili su Sv. Misu. Svih skupa bilo ih je tridesetak. Ono što je zanimljivo i pohvalno jest činjenica da su to vrlo pobožni ljudi. To je vidljivo već kod njihovog ulaska u crkvu. Lijepo se poklone, prekriže. Najprije u klupi kleče i mole se osobno. U miru i sabranosti čekaju da se svećenik sa svojim pomoćnikom pripremi u sakristiji. Jedno stane kod Abmona te čita naslov pjesma i stranice gdje se nalaze u pjesmaricama. Svatko ima pjesmaricu. Svećenik na početku pravi uvod, a nakon čitanja i evanđelja poduže govori - propovijeda. Nakon propovijedi se šuti i ne tako malo.

Ono što na osobiti način upada u oči to je pričešćivanje. Ono se vrši na svečani način. Obilaze svi oko oltara, uzimaju posvećenu hostiju - Tijelo Kristovo te ga nakon umanja u kalež pobožno uzimaju na usta. Grupa koja se pričesti pijeva u tijeku pričešćivanja pa i nakon što su se svi pričestili.

Sve u svemu odaju dojam pobre poučenosti, kulturnog i dostojanstvenog ponašanja. Svećenik Alfonzo je studirao u Madridu / Španjolska /. Zaređen je za svećenika 1999. godine. Na odlasku srdačno su se pozdravili s našim župnikom mons.Tomislavom Šporčićem koji im je  zaželio sretan put. Neka ih Gospodin čuva i prati.

( Tš)

Brojač posjete:
31962
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016