Župni oglasi

U srijedu, 1. studenog je svetkovina Svih svetih. To je zapovijedani blagdan i državni blagdan.

Sv. Mise u župnoj crkvi bit će u 9 i 18 sati. Sve vjernike molimo da za blagdan Svih svetih prije svega dođu na Sv. Misu. Misa može biti samo u određeni sat i zajednička je naš kršćanski susret i pobožnost,  a pohod grobljima može se učiniti u bilo koje vrijeme, kako tko može i kad mu odgovara.  Vjeroučenici svih razreda neka dođu na misu u 9 sati. U crkvi Bezgrešnog začeća u Poljicima sv. Misa bit će u 11 sati. Nakon mise poći će se na groblje. U 14,30 sati sv. Misa bit će u Dabru.

U četvrtak je Dušni dan Na groblju u Dubravi Sv. Misa  bit će u 10 sati i nakon toga odrješenje za pokojne. A večernju misu imat ćemo u Župnoj crkvi i to za sve pokojne.

Uoči Svih svetih, u utorak, 31. ov. nakon večernje mise u 18 sati nastavit će se najprije s Euharistijskim klanjanjem a onda s meditativnom molitvom Molitvene zajednice i VIS mladih i zajednice mladih Ivan Pavao II. do 12 sati. Pozivaju se svi koji mogu, kako mladih i starijih da se pridruže ovoj pobožnosti pod nazivom Holywin – svetost pobjeđuje.

Prošli ponedjeljak navečer, 23. ov.  veliko nevrijeme i jaki vjetar digao je krov na župnoj crkvi u Dabru. Ostalo je bez krova četvrtinu površine crkve. Trebamo to što prije nanovo pokriti. Crkva je bila pokrivena bakrenim limom 2007. godine. Sanirati ovu štetu  za malu župu Dabar biti će  veliki trošak. Molimo sve, a posebno vjernike Dabra bez obzira gdje žive da daju svoje priloge za sanaciju štete.  

 T i s a k

Novi broj „Glasa koncila“ donosi: Biskup Škovrčević  posjetio je ekumenskog patrijarha Bartolomeja – Dotaknuo je i pitanje proglašenja svetim Bl. A. Stepinca; Zašto tako glomazan birokratski aparat? Što se zapravo događalo u Pazinu? Izazovi modernoga ob obrazovanja.  Reportaža iz župe Svih Svetih u Požeškim sesvetama;

Imamo i drugi tisak- Kalendari „Hrvatski mučenici“

Brojač posjete:
213247
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016