Bogoslužja XXX. nedjelje kroz godinu

U nedjelju, 29. listopada o. g. u župnoj crkvi Presvetog Trojstva - Otočac, prije podne u 9 i 11  i poslije podne u 18 sati služene su sv. Mise. Prijepodnevne Mise  predvodio je mons.Tomislav Šporčić, a večernju u 18 sati vlč. Jure Ladišić, duhovnih slabovidnih.

Na misi u 9 sati okupio se veći broj djece i mladih sa svojim roditeljima. A starijih ima redovito. Pjevanje je predvodio Dječji zbor "Anđeli" pod vodstvom gđe Gabrijele Degoricija i č.s. Ljubomire Lešić. Nakon sv. Misa (prve i druge) suradnici u župnoj katehezi za svoje grupe imali su katehetske susrete.

Župnik mons. Šporčić je propovijedao o temi Evanđelja. A ono je govorilo i prvoj i najvažnijoj zapovijedi, a ta je Ljubav prema Bogu i prema bližnjemu. Glavna misao  bila mu je zajedništvo i ljubav prema Bogu daje snagu da životnu i svakodnevnu ljubav prema svome bližnjemu. Bog je ljubav. Na njemu se ukorjenjuje naš  vjernički i ljudski život.

Od njega crpimo snagu i života. Što smo jače s njime povezani tim ćemo više i lakše prihaćati i ljubiti svoga bližnjega.

Na večernjoj misi pjevali su članovi VIS-a Trinitas. Vlč. Jure Ladišić je također svoje misli u homiliji temeljio na Evanđelju.

U nedjelju je također Sv. Misa služena i u Dabru. Blizina Svetkovine Svih svetih i Dušnoga dana a k tome i spomen na nedavu umrlu Ružu Smolčić, okupila je kako rodbini ali i druge rođake i prijatelje koji žive u Dabru, Zagrebu ili Otočcu. U Dabru nakon Sv. Mise rodbina od pok. Ruže Smolčić priredila je domijenak u svojoj rodnoj kući. Na njemu je nazočio  i Župnik.

/Tš/

 

Brojač posjete:
225448
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016