ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Holywin - Svetost pobjeđuje

U utorak, 31. o. mj. uoči svetkovine Svih Svetih u župnoj crkvi u Otočcu organizirano je misno bdijenje  Holywin - Svetost pobeđuje! Program je započeo Sv.misom koju je predvodio župnik, mons. Tomislav Šporčić. Nakon izlaganja Presvetog, slijedio je moliveno meditativni program od tri dijela, kojeg su uz župnika predvodili  članovi Euharistijske molitvene zajednice Otočac i članovi Zajednice mladih Ivan Pavao II. Pjevanje je predvodio VIS Trinitas. Za vrijeme trajanja ovog programa vjernici su se smjenjivali. Dolazili bi pojedinačno ili u grupama, što mladi, što odrasli, a bilo je i onih starijih, neki duže, neki kraće  svatko sa svojom molitvom. Bila je i prilika za ispovijed.

Program je završio u ponoć. 

Ovo bdijenje se organizira u brojnim crkvama diljem Hrvatske i svijeta. Holywin je nastao kao katolički odgovor na silno marketinški propagirani poganski blagdan Noć vještica koji je izravno suprotstavljen katoličkoj tradiciji. Stoga se deseci tisuća vjernika svake godine okupljaju te noći na bdijenje.

Naša župa ovo bdijenje organizira po drugi puta.

Želimo da svake godine bude okupljenih u većem broju,posebice mladih. Neka se Gospodin proslavi u našem gradu i našim životima!

(Tš)

Brojač posjete:
30464
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016