XXXII. nedjelja kroz godinu

OTOČAC - ( 12.listopada ) Današnja bogoslužja u župnoj crkvi bila su relativno dobro posjećena i svečano proslavljena. Na Sv. Misu u 9 sati posebno smo pozvali roditelje prvopričesničkih kandidata,  a to znači roditelje II. i III. razreda vjeroučenika. Većina je posluša poziv i sudjelovala na Sv. Misi. Župnik je kraće protumačio evanđelje koje govori u prispodobi Mudrih i ludih djevica koje čekaju zaručnika. Zaručnika predstavlja Krist Gospodin kojega vjernik očekuje i želi susret s njime u ovom životu, a osobito je važno da se u konačnosti susretne s njime, da nas On prepozna u pripusti svojoj gozbi. Moramo se naučiti ovdje s njime susretati u sakramentima Crkve, u Njegovoj Riječi i u našim bližnjima. U drugom dijelu homilije Župnik je na posebni način govorio o zahtjevnosti i odgovornosti roditeljske ljubavi u odgoju djece. Nikada to nije bilo tako važno i osjetljivo kao danas. To roditelj mora uzeti kao svoj poziv, poslanje i služenje.Znamo da se to češće govori da svećenik ima poziv i poslanje. No, jednako i roditelj ima poziv i poslanje posebno s obzirom na odgoj djece. Nitko ih u tome ne može zamjeniti, niti nadoknaditi ono što eventualno oni propuste.

Na misi u 11 sati Župnik se više zadržao na samom tumačenju evanđelja. Vjernik je pozvan oživljavati milost sakramenata koje prima u mladosti ali i dalje u tijeku svog života.

Da bi to mogao mora čitati i slušati  Sv. Pismo, mora u svom bližnjem prepoznavati Gospodinovu prisutnost. No, sve to u navišem smislu može doživljavati u Sv. liturgiji svakodnoveno ali posebno u Dan Gosodnji.

(Tš)

 

Brojač posjete:
224363
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016