ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Advent ili Došašće - vrijeme iščekivanja, obavijesti, najave

S ovom nedjeljom počinje nova crkveno-liturgijska godina. Advent ili Došašće je vrijeme od četiri nedjelje prije Božića. Usmjereni smo na iščekivanje blagdana Isusova rođenja. To je liturgijsko vrijeme koje je u kršćanskom narodu povezano s vrlo živim i različitim programima. Mise zornice spadaju prvenstveno spadaju u zahtjevni i dosta uvriježeni dio programa. 

U ponedjeljak započinjemo s prvom zornicom i to u 6,15 sati. Stavili smo u 6,15 stoga što želimo da oni koji u 7 sati imaju svoje radne obaveze mogu na nju pravovremeno stići. Na našim portalima krivo je napisano da će misa trajati do 7 sati. Misa zornica redovito traje 30 – 35 minuta.

U srijedu je Sv. Nikola, u četvrtak je Sv. Ambrozije, biskup i crkveni.

U petak je blagdan Bezgrešnog začeća Bl. Dj. Marije. Sv. Misa bit će ujutro 6m,15 Zornica (ovdje) u Sv. Misa u 11 sati u Poljicima. Jer je crkva u Poljicima posvećena baš ovom blagdanu. A navečer taj Dan poći ću imati sv. Misu u svetište Majke Božje u Oštarijama.

Danas navečer nakon večernje Sv. Mise, točnije u 19 sati imat ćemo na trgu ispred kod gradskog sata imat ćemo kratki obred prve Adventske svijeće. Usput ćemo imati i blagoslov adventskih vijenaca koje priređujete za svoje obitelji. Adventske svijeće imaju svoja imena: Prva se zove „prorok“, čime se za tu nedjelju podsjeća starozavjetnog proročanstva o dolasku obećanog Mesije. Druga nedjelja ima naziv „Betlehem“, treća „Pastir“ i četvrta „Anđeoska“

Ovo je godina obitelji u našoj biskupiji. U našem pastoralnom djelovanju redovito moramo najviše posvećivati pažnje i važnosti upravo obitelji. Češće pozivamo roditelje da dođu na župne, ali i roditeljske susrete.

U nedjelju na misu u 9 sati neka nam dođu posebno roditelji I. I IV. razreda osnovne škole, te nakon Sv. Mise ostanu na kratkom susretu. Takvi su nam susreti važni i dobri, ali sigurno nisu dovoljni. Stoga ćemo u ovaj utorak navečer početi s biblijsko-obiteljskim susretima i to u 19 do 20 sati u župnoj dvorani ili u župnom stanu. To ćemo vidjeti prema broju sudionika. Molimo roditelje (prije svega njih), ali i sve druge koji mogu neka dođu na kratko razmatranje o obiteljskim temama, te razgovor o njima.

Brojač posjete:
31527
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016