Prva nedjelja došašća

Danas, 3.prosinca, prva je nedjelja došašća. Središnja sveta misa kao i svake nedjelje bila je u 11 sati, a predvodio ju je mons.mr.Tomislav Šporčić dekan i župnik otočki.

Imenom advent ili došašće Crkva označava vrijeme priprave za svetkovinu kojom slavi Božje rođenje u ljudskoj povijesti. Zato su Starozavjetna čitanja adventskih nedjelja odlomci proročkih najava toga događaja. Nastajale su uglavnom u trenucima kada je poniženom, poraženomu i raspršenomu narodu trebalo vratiti nadu. Kad je sve izgledalo izgubljeno, pojavljivale su se osobe, poput proroka Izaije, koje su iznova rasplamsavale vatru pouzdanja u Boga. Isus poziva na budnost: "Bdijete!" Kršćani su poput vratara koji treba bdijeti dok ostali rade "svoj posao"Kršćanska je vjera okrenuta životu. Ona vjeruje Bogu živih. Njezin je cilj život i u svim njegovim stupnjevima kršćanska vjera potvrđuje život kao dar i odsjaj Boga koji je život. Ona potvrđuje život i u trenucima pomračenja zbog patnje. Zbog toga za kršćanski vjeru ne postoji život koji nije vrijedan življenja.

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

(ib)

Brojač posjete:
225208
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016