Prva adventska svijeća zapaljena na Trgu Dražena Bobinca

Danas na početku adventa ili došašća, pripreme za Božić u kršćanskim obiteljima počele su paljenjem prve od četiri svijeće na adventskom vijencu. Istodobno paljenje adventske svijeće sve je češće i na javnim mjestima na središnjim trgovima u gradovima.

Tako je večeras već tradicionalno u Otočcu nakon večernje svete mise u 19,00 sati u župnoj crkvi Presvetog Trojstva zapaljenja prva svijeća na adventskom vijencu na središnjem trgu. Svijeću je zapalio uz prigodni molitvu mons.mr.Tomislav Šporčić, dekan i župnik otočki, a nekoliko prigodnih adventskih pjesama izveli su članovi crkvenog zbora VIS "Trinitas".

Po svemu sudeći nije Otočac samo „kulturna prijestolnica“ Ličko-senjske županije, kako je to istakao prof. dr. Ante Bežen u Društvu hrvatskih književnika u Zagrebu, a povodom predstavljanja knjige Otočki dekameron I., a što se potvrđuje iz mjeseca u mjesec, već je Otočac i vjerska prijestolnica, barem kada je u pitanju Ličko-senjska županija, pa kome milo kome krivo. I večerašnje paljenje prve svijeće na adventskom vijencu svjedoči tome gdje se okupilo stotinjak građana.

Na svečanosti je bio i gradonačelnik dr.Stjepan Kostelac s obitelji, te zamjenik gradonačelnika Nenad Janković s kćerkom.

(ib)

Brojač posjete:
218858
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016