Druga nedjelja došašća

Danas, 10.prosinca druga je nedjelja došašća - adventa, središnja sveta misa u župnoj crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu bila je u 11 sati, a predslavio ju je mons.mr.Tomislav Šporčić dekan i župnik otočki.

U svojim razmišljanjima župnik je kazao kako je advent dolazak, čekanje i priprava. Dolazak Boga među nas: Isusovo rođenje u Betlehemu, naša priprava da ga dočekamo, da ga primimo: o tom i ova nedjelja. Sveti Ivan Krstitelj: primjer, opomena, uzor i ukor veoma mnogim kršćanima. Uči nas kakav mora biti kršćanin: hrast, a ne trska, čovjek istine, čovjek vjere, karakter: Ivan je primjer kako ne smijemo imati obzira prema ljudskim obzirima; kako ne smijemo paziti što radi ili što će reći ovaj ili onaj nego što će reći Bog, i onda koracati ravno svojim kršćanskim putem ne povijajući se ni lijevo ni desno, makar taj put često nije ni lagan ni ravan. Njegov život je poruka kako se nikada ne smijemo zamjeriti Bogu, makar se zbog toga zamjerili cijelom svijetu; Bog je prije svih, prije svega. Na žalost često nije tako. Mnogi su kršćani trske: jad - ljudi bez svog mišljenja, uvjerenja, bez svog kršćanskog ja i životnog smjera, kojima je sve prije Boga.

Euharistijsko slavlje animirao je mješoviti crkveni zbor "Sv.Cecilija" predvođen s.Ljubomirom Lešić, a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

(ib)

Brojač posjete:
225455
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016