ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Župni oglasi

Danas, 17.prosinca  je treća nedjelja Došašća. Palimo treću adventsku svijeću. Druge nedjelje je četvrta Nedjelja i ujedno Badnjak. Sv. Mise će biti  do podne  kao redovito i to u 9 i 11 sati, a večernja neće biti u 18 kao inače nego će to biti mala Ponoćka u 20 sati te Misa ponoćka u 23 sata.  I ovaj tjedan nastojimo nastaviti slaviti mise zornice u 6,15 sati. U petak, 22. ov. je božićno ispovijedanje u 17 sati.

Svećenici Otočkog dekan dogovorili  su  sljedeći raspored za ispovijedanje po župama: petak 15.12.: Križpolje, Jezerane i Stajnica; subota 16.12.: Brinje; ponedjeljak 18.12.: Sinac i Vrhovine; utorak 19.12.: Krasno i Kuterevo; srijeda 20.12.: Ličko Lešće i Prozor; četvrtak 21.12.: Kompolje (i Brlog) i Švica; petak 22..12.: Otočac, a u subotu, 23. Ov. u 9 za vjeroučenike.  U svim župama pokorničko bogoslužje počinje u 17,00 sati.

Danas je nedjelja Caritasa. Crkva jednu nedjelju posebno posvećuje razmišljaju, molitvi i materijalnom pomaganju siromašnima, naglašavajući dijeljenje siromašnima nešto što je najuže povezano s kršćanskim životom. U tom smislu imate i poruku predsjednika Caritasa biskupa Josipa Mrzljaka na posebnim papirima – slobodno ga uzmite i čitajte.  I današnja milostinja se daje za C a r i t a s.

Prošli četvrtak imali smo susret s grupom roditelja i župnih suradnika pod vidom okupljanja i organiziranja župne zajednice obitelji. S okupljanjem supružnika nastavit ćemo redovito svakog utorka poslije proslave Fabijanova. Jučer smo u župnom stanu imali sastanak s članovima Povjerenstva za pastvu obitelji u našoj biskupiji. A sutra će u Biskupiji u Gospiću biti predbožićni susret svećenika gdje će također biti govora o pastoralu obitelji. Ove više teoretske teme moramo organizirati u praksi. Na blagdan Sv. Obitelji, 31. ov. mj. (Stara Godina) imat ćemo kratku svečanost obnavljanja bračnih obećanja na misi u 11 sati.  Molimo supružnike koji bi sudjelovali u zajedništvu drugih gdje bi zajednički svi skupa izrekli rečenicu obnove te se svi zajedno za njih i za sve naše supružnike molili.

Brojač posjete:
2524439
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016