ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Četvrta nedjelja došašća

Danas, 24.prosinca, četvrta je nedjelja došašća, ujedno je i Badnjak. Središnja sveta misa bila je u 11 sati a služio ju je mons.mr.Tomislav Šporčić dekan i župnik otočki.

U svojoj homiliji župnik je kazao kako današnje Evanđelje istovremeno nam najavljuje i otkriva tajnu - smisao Božića što ga čekamo; otkriva na temeljnu istinu našega kršćanstva: Bog dolazi među nas; na svoje božansko biće - ako se smijemo tako izraziti, navuko je sebe na nas: utjelovio se, rodi se i živio među nama: Htio je da ga svojim zemaljskim jezikom nazovemo Isus - Spasitelj. Emanuel - Bog s nama. Bog je uvijek bio s čovjekom i s čovječanstvom, ali nevidljiv, neopipljiv. Svaki čovjek, svi ljudi imaju vječnu vrijednost i vječnu odgovornost, svi su pod Božjom zaštitom. Čovjek nije ni stvar ni rob, nego dijete Božje, Isusov i naš brat, vrijedan Božje i naše ljubavi. Tri čuvene riječi francuske revolucije: sloboda , jednakost, bratstvo - davno su rečene, iako često zaboravljene; napisane su na stranicama Evanđelja...

Euharistijsko slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

Večeras slavimo Malu ponoćku je u 20 sati, a u 23 sata je Velika ponoćka.

(ib)

Brojač posjete:
160082
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016