ŽUPA PRESVETOG TROJSTVA
Početna
O župi
Otočki dekanat
O nama
Kontakt
Gačanski park
Samostan
Križni put
Vijesti
Župni oglasi
Svečanosti
Svetkovine
Polnoćka u Otočcu

Svečanu misu Polnoćku u svetoj božićnoj noći s početkom u 23 sata, u crkvi Presvetog Trojstva u Otočcu predslavio je mons.mr.Tomislav Šporčić dekan i župnik otočki .

U svojim homiliji mons.Šporčić je kazao: Noćan nas je nešto izuzetno privuklo. I bez obzira što je to redovito svake godine u ovoj noći, ali ona je svaka posebna,jedinstvena. U njoj uvijek nanovo se sjetimo da trebamo biti zajedno, da ne bi bilo dobro i normalno da budemo u proslavi ove noći i Božića sami. Zato se prije svega obraćam onima koji su silom prilika ( bolesni, na raznim službama, razdaljina koja ih dijeli od njihovih najbližih) u ovoj noći osamljeni. U ovoj noći sjećamo se i spominjemo događaja rođenja bogo-čovjeka Isusa, koji je već u ovoj prvoj noći okupio mnoštvo vjernika. I rođenje u Betlehemskoj štalici znak je božje solidarnosti sa svima siromašnima, s onima koji očekuju u nadaju se. U Božićnome dodađaju Dijete je postalo mjesto objave. Potrebno je zapravo biti poput djeteta da bi se čula Riječ, da bi se doista povjerovalo u nju, i da bi ju se prihvatilo u svoj nezinoj nedokučenosti.

Misno slavlje animirao je crkveni zbor predvođen s.Ljubomirom Lešić, a za orguljama bila je prof.Branka Bernardi.

Mala polnoćka bila je u 20 sati kada je također crkva bila potpuno ispunjena vjernicima, morala se otvoriti i kora i lađe da primi sav vjerni narod.

(ib)

Brojač posjete:
168393
Župa Presvetog Trojstva Otočac © 2016